Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
mantelzorg

Mantelzorg terug in Troonrede, voor het eerst sinds 2007

Nieuws | Voor het eerst sinds 2007 is in de Troonrede van 2023 het woord mantelzorg weer uitgesproken. Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september 2023, zei koning Willem-Alexander namens het kabinet: ”Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde en daarom moeten zij worden ondersteund (…).”
Lees meer
NS logo met rolstoelwiel

Rolstoelgebruiker maakt zelf website over kapotte NS-liften

Nieuws | Wie als rolstoelgebruiker met de trein reist en niet onverwacht wil stranden bij een kapotte NS-lift, kan daarvoor de website raadplegen van een lotgenoot: Karst Lovers. Op de site https://stationsliftstoringen.wordpress.com verzamelt hij alle liftstoringsmeldingen van reizigers. Een service die ook handig kan zijn voor mensen met MS.
Lees meer

Vroege klachten en SPMS

Onderzoek | Relapsing remitting multipe sclerose (RRMS) met veel vroege ziekteklachten geeft een hoger risico op het ontwikkelen van secondair progressieve multiple sclerose (SPMS). Maar het verloop van de SPMS in deze groep is niet ernstiger.
Lees meer
MSweb heeft weinig geld dus donaties zijn welkom!

Iets meer financiële steun voor MS Vereniging Nederland

Nieuws | MS Vereniging Nederland en andere patiëntenorganisaties krijgen iets meer financiële steun. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de subsidieregeling voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties voor de jaren 2024-2028 met ruim € 30 miljoen versterkt.
Lees meer
Joep Killestein

‘Second opinion’ vereist voor stamceltransplantatie bij RRMS in Nederland

Nieuws | Een patiënt met Relapsing Remitting MS (RRMS), die volgens de eigen neuroloog in aanmerking komt voor stamceltransplantatie in Nederland, moet voor een extra beoordeling ‘(second opinion’) eerst naar een andere neuroloog. Die eis blijkt uit een op 21 juli 2023 gepubliceerd bericht van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN).
Lees meer
logo Nora Holtrust Prijs 2023

Alie Elbers wint Nora Holtrust Prijs

Fysiotherapeut Alie Elbers nam op 30 mei, Wereld MS Dag 2023, de Nora Holtrust Prijs in ontvangst. De award werd voor de derde keer uitgereikt aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met MS.
Lees meer
Frans Kingma erelid

Frans Kingma tweede erelid MS Vereniging Nederland

Nieuws | Het bestuur van MS Vereniging Nederland heeft Frans Kingma (*1944) benoemd tot erelid van de vereniging. De daarbij behorende oorkonde en een kunstwerk – in de vorm van een veelkleurige druppel van kunstenaar Patrick de Keijzer – zijn hem door voorzitter Jan van Amstel uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging op zaterdag 24 juni 2023 in Amersfoort.
Lees meer
Back To Top