skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
Karien Van Gennip

Eenvoudiger Wia-beoordeling 60-plussers

Nieuws| Het UWV vereenvoudigt voor 60-plussers de beoordelingsprocedure voor een Wia-uitkering. In de meeste gevallen is voor deze mensen voortaan alleen een beoordeling nodig van een arbeidsdeskundige en niet ook nog eens van een verzekeringsarts.
Lees Meer
Blog Nel - Op De Boerderij

Op de boerderij

Blog Nel | Op de boerderij. Op woensdagochtend komt de wekelijkse bestelling van de groothandel. Groente, fruit en wat droogwaren moeten in de winkel gelegd. Ik help mee, waarbij ik mezelf altijd in de weg vind staan met mijn grote rolstoel.
Lees Meer

Fijne miscommunicatie

De grote enveloppe tussen de post van vandaag komt van het wijkteam. Dit is het team dat door de gemeente ingeschakeld wordt als je een WMO-verzoek indient. Inderdaad heb ik bijna een halfjaar geleden een verzoek ingediend voor een geweldige scootmobiel.
Lees Meer

Begrip

Nee, ik begrijp helemaal niets van jullie traagheid, meneer de…

Lees Meer

Tien jaar MS: van bolide tot barrel

Begrijp me niet verkeerd, ik heb nog steeds een behoorlijk inkomen, mede dankzij mijn goede inkomen ten tijde van mijn ziekmelding. En daar ben ik ook dankbaar voor. Alleen: al met al zit ik netto nu op ruimschoots minder dan de helft van wat ik had kunnen verdienen als ik gezond was gebleven. (18/05/2015)
Lees Meer

Tien jaar MS: Werk

Werken terwijl je MS hebt. Lukt dat nog? Op mijn laatste column kreeg ik een reactie van iemand die - ondanks secundair progressieve MS - nog ruimschoots 40 uur per week kan werken. 'Chapeau!', dacht ik direct, 'hoe krijgt hij het voor elkaar?!' (25/03/2015)
Lees Meer

Risicodekking

Toen ik indertijd mijn zorgverzekering afsloot viel er nog niet zo veel te kiezen. Ik koos derhalve voor het meest volledige pakket. Ik kreeg zelfs een bezoek aan een handopleggende tante vergoed, zonder doorverwijzing van de huisarts. Goed, een beetje extreem, maar toch. Deze zorgverzekeraar bestaat helaas niet meer.
Lees Meer

Maagzuur

Onwillekeurig vroeg ik me ook af of die maagbloedingen wel alleen veroorzaakt worden door het niet slikken van maagzuurremmers. Mijn medicijnen worden gelukkig nog wel vergoed, maar evengoed krijg ik toch regelmatig onprettige zure oprispingen.
Lees Meer
Back To Top