skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
Kuuroord

Kuuroord

Blog Marianne | Ik dacht aan een kuuroord om te kijken of dat verbetering van mijn MS-klachten zou geven. In Duitsland zijn er veel; het is daar heel gewoon om te kuren.
Lees Meer
Mensenmassa Vaticaanstad

Mensenmassa in Rome

Blog Marianne | Op een zondag trek ik naar het St. Pietersplein voor de zegening door de paus. Ik ben niet katholiek, maar wil het toch wel eens meemaken. Helaas heb ik een mindere dag. Ik moet veel rusten onderweg en kom te laat bij het plein aan: het stroomt net leeg. Wat een mensenmassa!
Lees Meer
Italiaanse Les

Italiaanse les

Blog Marianne | Zoals zo vaak lijdt de mens het meest door het lijden dat hij vreest. Spuiten en krukken gaan zonder problemen mee de cabine van het vliegtuig in. De taxichauffeur brengt me, wel hotsend en klotsend, want het wegdek in Rome is verschrikkelijk, tot aan de deur van mijn tijdelijk verblijf.
Lees Meer
Rome

Eerste blog Marianne

Blog Marianne | En had ik vroeger een carrière, nu gaat mijn beperkte energie voornamelijk op aan het huishouden. Dat ik haat. Moet ik zo oud worden? Bah. Ik begin steeds meer te fantaseren hoe ik die mannen bij mij thuis lekker in hun sop laat gaarkoken. Mijn nomadische ziel achterna ga.
Lees Meer
Rolstoel Op Strand

Beperkte strandervaring

Blog | We laten de rolstoel op het strand staan met mijn zomerjurkje wapperend over de rugleuning. Mijn vriend slaat zijn linkerarm om me heen en houdt de andere arm uitgestrekt voor me, ik pak hem vast. Al ‘tango dansend’ sleept hij me het water in, door de golven heen en in het kalme water achter de branding laat hij me los.
Lees Meer

Sun and me

Blog Ania | Tijd voor de zon? Echt, voor mij zeker wel! Maar niet dit jaar. Helaas. Door alom bekende reden (iets met 'lockdown', 'oranje boven'/reisadvies enzo) kan ik niet weg naar de zo geliefde Carribbean. Even de warmte en vrolijkheid daar opzoeken... dat zit er dit voorjaar niet in.
Lees Meer

Kamperen

Ons caravan-uitprobeer-weekend was niet perfect. Dat lag niet aan de camping, die was leuk, mooie omgeving, prima douches. Het was het weer dat roet, beter gezegd water, in het eten gooide.
Lees Meer

CBR- en vakantiestress

In de tweede passing gaan we al mijn handelingen na bij het autorijden: autogordel, contact aan, richtingaanwijzer, ruitenwisser, cruise-control, verlichting, raampje open. Allerlei onderdelen moeten worden verplaatst of omgebouwd. Gelukkig zijn het echte uitvinders in zo’n werkplaats.
Lees Meer
Back To Top