Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
loopband

Loopbandtraining met virtual reality

Onderzoek | Loopbandtraining met virtual reality verbetert niet alleen de loopsnelheid van mensen met MS, maar ook de cognitie en mentale gezondheid. Mensen met MS hebben vaak te maken met fysieke, maar ook cognitieve beperkingen. Dit heeft invloed op hun dagelijks leven en functioneren.
Lees meer
Wytske Meekes

Valpreventie ook goed voor mensen met MS

Nieuws | Dat mensen met MS meer risico lopen op vallen was al bekend. Daarom kan valpreventie, maatregelen om vallen te voorkomen, ook voor mensen met MS een uitkomst bieden. Twee recente onderzoeken bevelen dat aan.
Lees meer
Fampyra kan MS-patiënten helpen weer beter te lopen

Fampyra verbetert lopen en balans

Onderzoeksartikel | Een nieuwe analyse van twee onderzoeken naar Fampyra laat opnieuw zien dat het de loopfunctie, mobiliteit en balans bij een scala van mensen met MS verbetert.
Lees meer

Benen

Blog Ilse | Als de avond is ingetreden en het buiten donker is, zie ik mezelf in de ramen weerspiegeld. Ik schuifel door de kamer met de stofzuiger achter me aan, als een oude vrouw die een hondje uitlaat. Mijn hoofd en nek zijn zo rood als een kreeft.
Lees meer

De looptest

Deze looptest had ik me anders voorgesteld. Het eerste uur bestaat uit een eindeloze reeks testjes die de kracht, soepelheid en aansturing van mijn benen moesten meten. Starend naar het plafond onderga ik de testjes, van mij wordt vrijwel niets gevraagd.
Lees meer
Back To Top