Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
Louvre

Interrail 2021 Louvre

blog Marianne | Net als mijn man daar twee kaartjes wil kopen roept een beveiliger: "Mevrouw, het is gratis voor u en uw begeleider, omdat u gehandicapt bent. Gaat u even naar mijn collega aan de kassa." Tjonge, wat een fijne verrassing!
Lees meer
20230915 blog geert jan inleveren

Inleveren

Blog Geert Jan | Kan ik in mijn huidige rolstoel letterlijk, figuurlijk en digitaal de hele wereld aan? In rolstoel twee absoluut niet. Daarin word ik weer een heel stuk teruggeworpen. Klinkt dramatisch, is ook dramatisch.
Lees meer
jong hert

Jachtgeweer

Blog Marianne | De nieuwe auto, tja. Manlief luisterde braaf naar welke ik graag wilde. En zoals dat gaat: uiteindelijk stond zijn keuze voor de deur te glanzen. Maar die rollator was mijn domein. De oude stuiterde nogal hinderlijk op kasseien en onverharde paden. Ik wilde er nu een die soepeler zou lopen.
Lees meer
Nooit meer fietsers afstappen

In zo’n karretje

Blog Lisette | Op mijn speciale scooter, waar ik in mijn rolstoel op kan, rijd ik op het daarvoor toegewezen fietspad. Voor me rijdt een groepje fietsers, wat best lastig is. Ik ga weliswaar harder, maar heb geen ruimte om ze in te halen.
Lees meer
sneeuwklokjes in kaal bos

Niets in te brengen

Blog Lisette | Heel even dacht ik dat het aan mij lag, tot mijn bezoek achter me opdook en fluisterde: "Wat is dat voor een hork?" Het is me de afgelopen week al drie keer overkomen dat ik overduidelijk slechts "de eindgebruiker" was.
Lees meer
blocnote met onbegrijpelijke zinnen, eindigend met motor???

Het ligt aan de motor

Blog | Twee weken geleden was er ook al een monteur hier. Ook toen deed mijn scooter het niet probleemloos. Op een vlakke weg klonk de motor alsof hij bergop aan het zwoegen was en de accu liep ook navenant hard leeg. De actieradius was ooit vijftig kilometer, nu nog maar vijf.
Lees meer
zelfrijdende rolstoel

Test met zelfrijdende rolstoel op Schiphol

Nieuws | Zelfrijdende rolstoelen op de luchthaven, daarmee wordt momenteel een test gehouden op Schiphol. De rolstoelen zijn voorzien van slimme technologie zodat ze zelf hun weg kunnen vinden. Het enige dat je hoeft te doen is op het schermpje van de stoel invoeren waar je moet zijn. Tijdens de pilot wordt een aantal reizigers met de zelfrijdende rolstoel naar de gate gebracht. Er loopt dan nog wel een begeleider met ze mee.
Lees meer
accu scootmobiel leeg

Opgeladen

Nooit gedacht dat mijn scooter zo belangrijk voor me zou worden, het biedt zoveel vrijheid! Tweemaal per week rijd ik in mijn rolstoel, op de scooter naar de fysiotherapie.
Lees meer

Besef

Dat ik niet meer zonder hulp kan bestaan moge duidelijk zijn. Van dat rietje in mijn koffiemok of bierglas tot het vegen van de billen en van huishoudelijke ondersteuning tot de elektrische rolstoel.
Lees meer
Back To Top