Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

MEP

Motor Evoked Potential onderzoek (MEP) meet de spiersamentrekking van arm of been, die wordt uitgelokt door met TMS de motorische schors te stimuleren.

Lees meer

Monoclonale antistoffen

In het laboratorium geproduceerde antistoffen die je zodanig kunt programmeren dat ze tegen een specifiek antigeen reageren om de immuniteitsrespons te onderdrukken

Lees meer

MS Walking Scale-12

MSWS-12: Een test die het loopvermogen meet. Je vult een vragenlijst (twaalf vragen) in over MS en over hoe het lopen in de afgelopen twee weken is gegaan.

Lees meer

MS-hug

De MS-hug is een gevoel van sterke, soms pijnlijke druk op de borstkas, alsof er een strakke band/gordel omheen zit. Hij kan overal tussen hals en middel ontstaan. Er kan zo’n drukkend gevoel optreden dat je ademhaling wordt bemoeilijkt.

Lees meer

Multifocale leuko-encefalopathie (PML)

Multifocale leuko-encefalopathie (PML) is een ernstige demyeliniserende aandoening van het centrale zenuwstelsel, die onherstelbare hersenschade kan veroorzaken. Het kan een mogelijke bijwerking van het gebruik van Tysabri® zijn als de gebruiker het John Cunningham-virus bij zich draagt.

Lees meer

Myeline

Vetachtige, witte stof die in de vorm van de zogenaamde myelineschede de zenuwvezels isolerend omhult. De myeline draagt bij tot een efficiënte zenuwgeleiding; bij myelinebeschadiging, zoals bij MS, loopt de zenuwgeleiding mank of is ze zelfs afwezig. Dit kan leiden…

Lees meer
Back To Top