Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Webinar ‘Jong en diagnose MS’

Je bent jong en hebt de diagnose MS. hoe ga je daarmee om? Wat verandert er?

Op 30 november jongstleden organiseerde MSweb het webinar ‘Jong en diagnose MS’. Als je jong bent en je krijgt de diagnose MS, dan heeft dat een hele grote impact! Je staat midden in het leven en je hebt plannen voor de toekomst. Maar dan opeens staat je leven stil, in één klap is alles anders…

Om deze jonge mensen te steunen, te informeren en in contact te brengen met elkaar, organiseerde MSweb dit webinar. Bijna 100 mensen bezochten op dinsdagavond 30 november het webinar en konden vanuit huis meekijken en luisteren hoe Titia Hoogendoorn en Phelim Hoey in gesprek gingen met elkaar over het krijgen van de diagnose MS, over opleiding en ook over de kunst van Phelim. Phelim is beeldend kunstenaar en hij kreeg in 2011 de diagnose multiple sclerose.

Daarna was het woord aan Babet Kuckelkorn. Babet heeft ook MS, is coach en expert op het gebied van omgaan met verlies en rouw. Babet vertelde over wat er met je gebeurt bij een diagnose MS, vooral als je jong bent en er toch al veel gaande is in je leven. Welke stadia doorloop je daarna en hoe kun je je sterk maken voor alles wat op je af komt? Babet vertelde ook over hoe je je ziekte en eventuele beperkingen bespreekbaar maakt in je omgeving.

Kijk het webinar hier terug:

Breakout rooms

Na afloop van het eerste deel gingen de deelnemers uiteen in kleinere groepen om met elkaar in gesprek te komen. In elke ruimte was iemand aanwezig (die zelf ook MS heeft) om het gesprek te begeleiden. Veel mensen gaven aan dat de tijd in de breakout rooms veel te kort was maar wel heel waardevol. Telefoonnummers zijn uitgedeeld om na te kunnen praten en MSweb zal volgend jaar zeker weer een webinar organiseren!

Wil je ook op de hoogte blijven van onder meer onze webinars? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vragen of suggesties?

Mail ons! info@mweb.nl

 

Back To Top