skip to Main Content

Webinar ‘Jong en diagnose MS’

Je bent jong en hebt de diagnose MS. hoe ga je daarmee om? Wat verandert er?

Als je jong bent en je krijgt de diagnose MS, dan heeft dat een hele grote impact! Je staat midden in het leven en je hebt plannen voor de toekomst. Maar dan opeens staat je leven stil, in één klap is alles anders…

MSweb organiseert dinsdagavond 30 november speciaal voor jonge mensen (18-35 jaar) met MS een online webinar.

Ben je jong? En heb je de diagnose MS gekregen of verwacht je deze misschien binnenkort? Zorg dan dat je erbij bent!
Wellicht fijn om te weten: ouders, broers of zussen mogen niet mee doen. We willen ervoor zorgen dat jullie allemaal vrijuit met elkaar kunnen kletsen!

 

Programma webinar 30 november 2021:

Doe je mee?

Op 30 november vindt het webinar Jongeren met MS plaats. Heb jij je al aangemeld? Het webinar is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan overigens ook anoniem 😉.

 

MSweb

MSweb helpt al meer dan 20 jaar volwassenen, jongeren en kinderen mogelijkheden te blijven zien in een leven met MS. Dit doen wij door toegankelijke en onafhankelijke informatie te bieden, lotgenotencontact te faciliteren en positiviteit en hoop uit te stralen.

Meer informatie over het webinar:

De sprekers

Phelim Hoey
Phelim Hoey

Phelim Hoey

Beeldend kunstenaar Phelim Hoey kreeg in 2011 de diagnose multiple sclerose. Hij kreeg veel vragen, zorgen, onzekerheden en angsten. ‘Hoe kan ik nu verder met mijn leven?’, ‘welke beperkingen zijn blijvend?’, ‘zal ik mijn beroep kunnen blijven uitoefenen? ‘

Phelim vertelt waar hij rond de periode van zijn diagnose tegenaan liep en hoe hij daar mee om ging. Phelim gebruikt nu zijn kunst om onzekerheid en onbalans een plek te geven in zijn leven.

Babet Kuckelkorn

Babet Kuckelkorn
Babet Kuckelkorn

‘Coach met MS’ Babet Kuckelkorn is expert op het gebied van omgaan met verlies en rouw. Babet vertelt over wat er met je gebeurt bij een diagnose MS, vooral als je jong bent en er toch al veel gaande is in je leven. Welke stadia doorloopt bijna iedereen en hoe kun je je sterk maken voor alles wat op je af komt? Babet vertelt ook over hoe je je ziekte en eventuele beperkingen bespreekbaar maakt in je omgeving.

Titia Hoogendoorn

Titia Hoogendoorn
Titia Hoogendoorn

Titia Hoogendoorn is actrice (o.a. Vakkenvullers en SpangaS), illustratrice, instagrammer en podcastmaker. Titia heeft MS en is gespreksleider tijdens het webinar van MSweb.

Meer info over de breakout rooms

Na afloop van het eerste deel gaan we uiteen in kleinere groepen en met elkaar in gesprek. In elke ruimte is iemand aanwezig (die meestal zelf ook MS heeft) en het gesprek begeleid. Je kan kiezen welke breakout room je voorkeur heeft.

Vragen?

Mail ons! info@mweb.nl

Back To Top