skip to Main Content

Je hebt net gehoord dat bij jou of een van je dierbaren de diagnose multiple sclerose (MS) is vastgesteld. Een schokkend bericht waar je in eerste instantie misschien geen raad mee weet. Je bent wellicht bang voor wat je te wachten staat en hoe je leven er voortaan uit gaat zien. Je weet niet meteen bij wie of waar je terecht  kunt voor hulp.  

De diagnose MS krijgen is beangstigend. Maar weet: je bent niet de enige die in deze situatie verkeert. Er zijn rond de dertigduizend mensen met MS in Nederland. Voor die mensen is deze website met duidelijke en betrouwbare informatie over MS, info waar je iets mee kunt. 

Aan welke informatie heb jij op dit moment het meest behoefte?

Met name in de rubrieken Wat is MS en Leven met MS vind je begrijpelijke uitleg over de ziekte en tips over hoe ermee om te gaan. MSweb geeft duidelijke antwoorden op de meest gestelde vragen. Maar we hebben veel meer:

  • Persoonlijke tips van mensen die al langer MS hebben. Wij vroegen onze bezoekers: welke info en tips miste jij toen jij net de diagnose MS kreeg? Ze vertellen er meer over op ons Forum.
  • Bel met vragen naar de MS telefoon van MS Vereniging Nederland. 088 – 374 8585 – op werkdagen van 10.30 – 14.00 uur.
  • Vraag onze gratis pdf-cursus MS, wat nu? aan
  • Lees onze Korte Feiten over MS

Onze top 10 tips voor mensen die nog maar kort weten dat ze MS hebben

Samen met vele mensen die al langer MS hebben, hebben we deze 10 tips samengesteld voor als je net de diagnose hebt gekregen.

Na de diagnose multiple sclerose (MS)

Uitgelicht

6 gesprekspunten met je arts

“Buiten wist ik weer wat ik wilde vragen”. Goede communicatie met je arts is belangrijk bij MS. Noteer daarom vooraf alle vragen die je hebt, en bespreek ze met je arts. Een goede voorbereiding op het gesprek helpt.
Lees meer ›

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Extra voorstelling Zenuwslopend

Speciaal voor Wereld MS Dag spelen de acteurs van de theatervoorstelling Zenuwslopend een extra voorstelling. Op zondagavond 29 mei kun je de voorstelling zien in theater Onze Lieve Vrouw in Amersfoort.
Lees verder ›
Back To Top