skip to Main Content

Cursus ‘MS! Wat nu?’

De cursus ‘MS, wat nu?’ is ontwikkeld om je te leren omgaan met de diagnose MS en je te voorzien van actuele, juiste en reële informatie. De cursus probeert antwoord te geven op veel van je eerste vragen en zorgen en helpt je om deze belangrijke gebeurtenis in je leven het hoofd te bieden.

cursus MS wat nuDeze van oorsprong Australische cursus is door MSweb bewerkt voor de Nederlandse situatie (laatste update zomer 2018). MSweb biedt deze informatieve serie per email gratis aan. De tien delen behandelen ieder een aspect van het leven met MS:

deel 1: Wat is multiple sclerose?
deel 2: Omgaan met je ziekte
deel 3: Vertellen dat je MS hebt
deel 4: Klachten en behandelmogelijkheden
deel 5: Ziekteremmende behandelingen
deel 6: De band met je arts
deel 7: De ongenode gast in huis
deel 8: Werk en inkomen
deel 9: MS en je relatie
deel 10: MS en ouderschap

Gebruik het contactformulier hieronder om de cursus aan te vragen.

Vraag de cursus ‘MS, wat nu?’ aan

Je kunt je voor de cursus opgeven door onderstaand aanvraagformulier te gebruiken. Vul je naam en emailadres in en je ontvangt de hele cursus als PDF in één keer. (omvang 800Kb).

  (*=verplicht)

   

  Ja, ik wil ook graag de MSweb nieuwsbrief ontvangen **

   

   

  ** Als je aangeeft onze nieuwsbrief te willen ontvangen, geef je ons toestemming om jouw e-mailadres toe te voegen aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Met het aanvragen van deze cursus en je aanmelding voor onze nieuwsbrief ga je automatisch akkoord met onze disclaimer. Wil je alleen de cursus ontvangen dan zullen we je e-mailadres niet bewaren.

  Werkboek ‘Tem het MonSter’

  Jo Johnson is neuropsycholoog en kwam op het idee om MS te verbeelden als een wezen buiten jezelf … een MonSter. Hoe zou dit MonSter, als het echt zou bestaan, er uit zien en wat zou het doen? En, hoe kun je het bestrijden? Het doel van dit werkboek is je een manier van denken over MS aan te bieden, die je kan helpen om met MS om te gaan op verschillende momenten in je leven.

  Download ‘Tem het MonSter’ (4 Mb)

  MS Vereniging

  De MS Vereniging Nederland is met circa 9.000 leden de grootste onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun direct betrokkenen. De vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen logo MS Vereniging Nederlandbij vragen en problemen. Bijvoorbeeld door het geven van informatie via themabijeenkomsten, het verenigingsblad MenSen, de MS-telefoon en deze website. Ook geeft de vereniging voorlichting over de mogelijkheden in de gezondheidszorg en behartigt ze de belangen van mensen met MS bij onder meer de overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Daarnaast versterkt de vereniging de band tussen mensen met MS en betrokkenen door het organiseren van gesprekgroepen en contactdagen.
  » www.msvereniging.nl

  Maak via MSweb contact met andere mensen met MS op het Forum; zie rubriek Trefpunt. Ook kun je je vraag voorleggen aan MSweb-doc of MSweb-support in ons Gastenboek.

  Back To Top