Ziekenhuis Bernhoven is in december 2010 gestart met een MS poli om op die manier de zorg rondom de MS patient te optimaliseren. Op zowel locatie Oss als Veghel is een MS verpleegkundige aanwezig.

Locatie Oss

Bernhoven Lokatie OssOp locatie Oss werkt MS-verpleegkundige Judith Loeffen. Judith is sinds 2007 werkzaam binnen Ziekenhuis Bernhoven op de afdeling neurologie. In 2011 is zij begonnen met de specialisatie tot neurologie verpleegkundige en zij hoopt deze opleiding af te ronden in 2012. Ook volgt Judith de landelijke opleiding tot MS verpleegkundige, welke ze volgens planning in maart 2011 af gaat ronden. Judith is met name op de dinsdag werkzaam als MS verpleegkundige op de polikliniek neurologie.

Locatie Veghel

Op locatie Veghel werkt MS-verpleegkundige Anita van den Heuvel en dan met name op de woensdag, op de polikliniek neurologie. Anita is sinds 2003 werkzaam binnen Ziekenhuis Bernhoven op de afdeling neurologie. In 2009 heeft zij de specialisatie tot neurologie verpleegkundige afgerond.
Gelijktijdig met de aanstelling van MS verpleegkundige is zij gestart met de landelijke opleiding tot MS verpleegkundige welke in maart 2011 wordt afgerond.

Enthousiast

Beide verpleegkundigen zijn zeer enthousiast over hun nieuwe functie. In de opstart fase naar de nieuwe functie toe zijn zij bij collega MS verpleegkundige gaan kijken om te zien hoe zij hun werk invulling hebben gegeven, hun enthousiasme is daardoor alleen maar gegroeid.

Ondertussen zijn Judith en Anita enkele maanden werkzaam als MS verpleegkundigen en hebben al verschillende MS patienten op hun spreekuur gezien. Het luisterend oor wat zij bieden voor alle problemen die MS met zich meebrengt geeft veel steun aan de patient, wat blijkt uit de positieve reactie’s van patienten.

Binnen Ziekenhuis Bernhoven worden patienten multi-disciplinair behandeld, dat betekent dat er overleg is met andere specialisten of paramedici (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie), dit alles met het doel de zorg rondom de MS patient naar een hoger niveau te tillen.

Bezoek voor meer informatie www.bernhoven.nl of mail meteen naar Judith Loeffen of Anita van den Heuvel via:

ms-verpleegkundigen@bernhoven.nl

Ziekenhuis Bernhoven; Locaties Oss en Veghel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.