Tysabri ook éénmaal per 2 maanden

Vermindering van het aantal Tysabri infusen bij MS is veilig en werkzaam, blijkt uit onderzoek onder 2000 proefpersonen. Wel is verder onderzoek noodzakelijk om deze onderzoeksgegevens te staven.

nieuws-130211-aanvraagtysabrieerstelijnsDoel van het onderzoek was aan te tonen dat het aantal toedieningen van Tysabri (Natalizumab) per infuus kan worden gehalveerd: van maandelijkse toediening naar tweemaandelijkse toediening en dat deze nieuwe dosering, ondanks de langere infuusinterval, toch veilig en effectief is bij het behandelen van de ziekteactiviteit.

Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Lana Zhovtis Ryerson (VS). Er deden 2000 proefpersonen aan mee verdeeld over 10 MS centra,

De infuusintervallen van de ene groep lag tussen de 4 weken en 3 dagen en van de controlegroep tussen de 8 weken en 5 dagen. In beide onderzoeksgroepen (de reguliere van één maand en de verlengde van twee maanden) bleef de ziekteprogressie bij 65% van de proefpersonen uit. Ook het aantal nieuwe laesies bleef gelijk.

Tysabri infusen worden toegediend om symptomen van MS te bestrijden en invaliditeitsprogressie te remmen. Personen die de huidige maandelijkse dosering Tysabri langer dan twee jaar krijgen toegediend, hebben een verhoogd risico op PML, een zeldzame, maar potentieel dodelijke herseninfectie.

Het is wenselijk het interval tussen de Tysabri infusen te verlengen om het risico op PML te verminderen. In de controlegroep werden geen gevallen van PML geconstateerd. In de groep met standaarddosering werden 2 PML-gevallen waargenomen.

Volgens Dr. Zhovtis Ryerson zijn de uitkomsten van het onderzoek weliswaar bemoedigend, maar is verder onderzoek nodig om te bepalen of de nieuwe Tysabri dosering inderdaad de invaliditeitsprogressie blijft remmen.

Bron: NYU lagone Medical Center, 22.04.2015

Vindplaats: www.amsel.de

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *