Jaarlijkse MS-lunch in Bilthoven

Zondag 12 november vond weer de jaarlijkse lunch plaats voor alle vrijwilligers die werken aan MSweb. Dat zijn vertalers van onderzoeksartikelen, medewerkers van MSkidsweb, techneuten, forummensen, schrijvers voor MSzien, illustratoren, de redactie en het bestuur. En een enkele geïnteresseerde zus of vader, soms tevens chauffeur.

Jan van AMstel spreekt op vrijwilligers lunch MSwebAls we koffie en taart hebben gehad heet Beatrice Boots ons hartelijk welkom. Zij maakt deel uit van het dagelijks bestuur van MSweb en de MS Vereniging Nederland. Sinds 2015 is MSweb onderdeel van de MS Vereniging Nederland. Er is dan ook één bestuur. Voorzitter Jan van Amstel is ook aanwezig, evenals dagelijks directeur Chris Schouten.

De eerste toespraak komt van Jan. Hij vertelt hoe trots de MS Vereniging is op MSweb en roemt de “buitengewone kwaliteit”. Hij vertelt over de 3 pijlers van de MS Vereniging: samenwerking, belangenbehartiging en fondsenwerving.

Belangenbehartiging is nu het belangrijkst. Enkele initiatieven zijn: inschakelen van een landelijk adviesplatform om een standpunt te formuleren over belangrijke MS-zaken, internationaal actiever worden door lidmaatschap van de MSIF, 10 MS verenigingsleden opleiden tot patiëntvertegenwoordiger en het opzetten van een kennisbank. Hij bedankt alle medewerkers welgemeend voor haar of zijn inzet.

Aan tafel

Dan kunnen we aan tafel voor het altijd uitstekende menu. Het is wel een flink gewurm en geworstel met al die krukken, rolstoelen en een hulphond.
Gelukkig krijgen we geen soep dus het geklieder blijft beperkt.

Het tweede praatje komt van Beatrice. Zij zet Audrey in het zonnetje. Die heeft gewerkt aan het smoelenboek en actualiseert dat regelmatig. Als je er nog niet goed in staat kun je het aan haar melden.

En er is een nieuw spreekbeurtenboekje voor lagere schoolkinderen. Te bestellen bij MSkidsweb.
Ilse Lukken vertelt over MSkidsweb. Dat deel van MSweb krijgt 50.00 tot 60.000 views per jaar! De grootste fan en actiefste deelnemer is BEER. Hij krijgt zijn stem via Mariëtte.

Sponsorloop

Een leerling van een basisschool uit Schijndel heeft een sponsorloop georganiseerd en ruim € 1.900,- opgehaald! Misschien goed om dit te stimuleren, er zijn veel basisscholen in Nederland. Beatrice ziet het belang om jongeren meer te betrekken bij MSweb en vraagt zich met ons af hoe je dat kan doen.

Maxim ontvangt de vrijwilligers prijs 2017De social media worden bediend door Frieda, Melanie en Yvonne. Ook zij worden hartelijk bedankt. De illustratoren zijn o.a. Martin, Yvonne, Ali en Maxim. Ook zij krijgen een veer op hun hoed.

Na het hoofdgerecht is het tijd om de jaarlijkse vrijwilliger van het jaar bekend te maken en dat is dit jaar Maxim Wermuth. MSweb kan zich verheugen in zijn professionele inzet en kunstzinnige beeldtaal, dat wil zeggen foto’s en filmpjes. Dat is natuurlijk heel belangrijk in de tijd van social media. Hij krijgt een mooi teer beeldje, bloemen en een geldbedrag.

Maxim: “De MSweb bijeenkomst vind ik al bijzonder maar dat ik deze prijs krijg is echt een verassing. Dit doet mij zó goed. Ik ben blij dat ik bij MSweb in de praktijk kan brengen wat ik op de kunstacademie heb geleerd”. En hij voegt eraan toe: “Ik ben steeds meer de kleine dingen gaan waarderen”. Ons aller pad.

Nel Achterhes

Wil jij je ook aansluiten bij deze fantastische club met vrijwilligers? Dat kan!
We hebben diverse interessante vacatures op het gebied van
Adwords, algemeen redactie-lid, interviewer, MS-telefoon, etc.
Zie MSweb en MSkidsweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *