Het doel van MSweb, mensen via het Internet informeren over de ziekte multiple sclerose en alles wat daar mee samenhangt én mensen met MS én hun dierbaren met elkaar in contact brengen is ook dit jaar weer uitstekend gelukt. De bezoeken aan MSweb zijn maar liefst met 26 procent gestegen. En dan laten we de bezoeken aan MSkidsweb, het MS Island op Second Life en MSweb Hyves nog buiten beschouwing.

jaarverslagen-090511-coverEen belangrijk onderdeel van MSweb is het Forum. Technisch gesproken staat het Forum los van de website. Als forumbezoeker hoef je in feite nooit op MSweb zelf te komen. Voor de redactie ‘hoort’ het Forum natuurlijk helemaal bij MSweb en vormt het juist een belangrijke bron van inspiratie voor de inhoud van de website. Het Forum kent diverse subfora. Voor medische vragen ga je naar het ene en voor spelletjes ga je naar het andere. Het belangrijkste subforum is ‘de huiskamer’. Daar delen mensen lief en leed met elkaar, van de aanschaf van een nieuwe pup tot het overlijden van een dierbare.

Het aangrijpendste bericht van 2008 kwam van Wout Kalkman. Wout, lieve vrolijke Wout, liet aan zijn forumvrienden weten zoveel kwaliteit van leven te hebben ingeboet dat hij het binnenkort wel genoeg vond. Zo’n besluit lezen betekent heel hard slikken maar tegelijkertijd was het zó ontroerend mee te maken hoe het hele Forum die laatste weken met Wout en zijn familie meeleefde. En hoe na zijn overlijden het Forum zijn vrouw bleef steunen.

Het Jaarverslag van de stichting Vrienden MSweb 2008 in PDF