skip to Main Content

Nora Holtrust MSweb-prijs 2022

En de winnaar 2022 is …

De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS). De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust MSweb-prijs 2022:

  • Tanja Berkx
  • Mariëlle Hak
  • Gerald Hengstman
  • Bram Platel
  • Janneke Roos

Genomineerden

Tanja Berkx

Tanja BerkxTanja Berkx onderging ruim drie jaar geleden een zware stamceltransplantatie in Moskou om haar MS te stoppen. Tanja heeft zich daarna op bijzondere wijze ingezet voor het beschikbaar krijgen van deze a-HSCT behandeling in Nederland.

Zij biedt veel steun aan anderen die de behandeling ondergaan, met name aan degenen die bij het begin van de oorlog in Oekraïne in Moskou hun behandeling ondergingen. Tanja is oprichter van de website mamametms.nl en sterkerdanms.nl. Stichting Sterker dan MS is erop gericht om MS patiënten te ondersteunen met o.a. informatie omtrent HSCT. Momenteel is zij bezig met een data onderzoek over HSCT onder Nederlandse MS patiënten.

Mariëlle Hak

Marielle HakMariëlle heeft jongerenplatform Jong & MS opgericht dat meer dan 1000 mensen met MS tussen 18-40 jaar vertegenwoordigt. De site is informatief en biedt jongeren met MS informatie, steun en lotgenotencontact via een besloten Facebook-groep en organiseert meetings zoals ‘Luchtige Lunches’.

Zelfs tijdens de lockdown organiseerde Mariëlle extra activiteiten voor jongvolwassenen met MS. De website van Mariëlle: www.jongenms.nl.

 

Gerald Hengstman

Gerald HengstmanNeuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen praktijk onder de naam Upendo waarmee hij MS op een andere manier benadert. MS zorg buiten de structuur van het ziekenhuis, met niet alleen aandacht voor medische aspecten maar juist ook voor de persoon met MS. Hij gaat vaak door waar anderen stoppen bijvoorbeeld ten aanzien van stamceltherapie en leefstijl.

Via MS Zorg Nederland geeft hij vorm aan landelijke MS zorg netwerken en geeft hij door middel van online webinars en podcasts waardevolle informatie over MS.

Bram Platel

Bram PlatelDr. ir. Bram Platel is gepromoveerd biomedisch technoloog, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Met zijn stichting legt hij lastige wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uit.

Meestal door middel van informatieve, toegankelijke en soms grappige YouTube video’s. Bram maakt ingewikkelde dingen simpel. Meer over Bram’s werk: www.msinbeeld.nl en op Youtube.

Janneke Roos

Janneke RoosJanneke is sinds 12 jaar als MS-verpleegkundige werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en is de spil in de MS zorg inde regio. Janneke is de steun en toeverlaat voor een groot aantal MS-patiënten en hun naasten. Zij biedt hen de juiste hulp en ondersteuning, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis.

Janneke luistert goed, geeft adviezen en zoekt dingen goed uit als ze het antwoord niet direct paraat heeft. Janneke maakt de zorg heel toegankelijk, een verpleegkundige die dag en nacht voor haar cliënten klaarstaat.

*) op alfabetische volgorde

Nora Holtrust MSweb-prijs?

Nora HoltrustMSweb reikt sinds 2021 de Nora Holtrust MSweb-prijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS). Denk aan een MS-verpleegkundige, neuroloog, bijzonder mens met MS, onderzoeker, vrijwilliger van MS(kids)web, ontwikkelaar van een handige app voor MS-patiënten, iemand die veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar MS etc.

Nora Holtrust, oprichter van MSweb, overleed in de zomer van 2020. De redactie van de website, onderdeel van MS Vereniging Nederland, ziet haar naam graag voor altijd verbonden aan bijzondere acties en projecten die, net als MS(kids)web, veel waarde hebben voor MS-patiënten.

De Nora Holtrust MSweb-prijs is een publieksprijs. Het publiek kan in een bepaalde periode één tot drie namen van personen aandragen, waarvan zij vinden dat zij voor de prijs in aanmerking komen. Jaarlijks maakt MSweb de vijf genomineerden bekend, waarna het stemmen kan beginnen.

Rond 30 mei – Wereld MS Dag – maken we de winnaar bekend.

Bekijk het reglement van de Nora Holtrust MSweb-prijs.

MSweb

MSweb is in oorsprong een initiatief van Nora Holtrust – bij wie in 1995 MS was geconstateerd. Inmiddels is MSweb uitgegroeid tot de best bezochte Nederlandse MS-site. MSweb helpt volwassenen, jongeren en kinderen mogelijkheden te blijven zien in een leven met MS. Dit doen wij door toegankelijke en onafhankelijke informatievoorziening te bieden, lo

Back To Top