skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

MS Verpleegkundige uit Dirksland wint Nora Holtrust MSweb-prijs 2022


MS Verpleegkundige Janneke Roos uit Dirksland (ZH) heeft dit jaar de Nora Holtrust MSweb-prijs gewonnen. Deze jaarlijkse publieksprijs werd deze week door de redactie van MSweb uitgereikt.

Uit een lange lijst kandidaten werd Janneke samen met vier anderen genomineerd voor deze prijs. Daarna kon gestemd worden op diegene die volgens het publiek het meest in aanmerking kwam. De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt uitgereikt aan iemand die bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS).

Janneke Roos

Janneke RoosJanneke is sinds 12 jaar als MS-verpleegkundige werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en is de spil in de MS zorg inde regio. Janneke is de steun en toeverlaat voor een groot aantal MS-patiënten en hun naasten. Zij biedt hen de juiste hulp en ondersteuning, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis.

Janneke luistert goed, geeft adviezen en zoekt dingen goed uit als ze het antwoord niet direct paraat heeft. Janneke maakt de zorg heel toegankelijk, een verpleegkundige die dag en nacht voor haar cliënten klaarstaat.

Lees hier uitgebreid over Janneke Roos en haar werkzaamheden als MS Verpleegkundige en bekijk het filmpje waar ze de Nora Holtrust MSweb-prijs in ontvangst neemt.

 

Nora Holtrust MSweb-prijs

Nora HoltrustMSweb reikt sinds 2021 de Nora Holtrust MSweb-prijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS). Denk aan een MS-verpleegkundige, neuroloog, bijzonder mens met MS, onderzoeker, vrijwilliger van MS(kids)web, ontwikkelaar van een handige app voor MS-patiënten, iemand die veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar MS etc.

Nora Holtrust, oprichter van MSweb, overleed in de zomer van 2020. De redactie van de website, onderdeel van MS Vereniging Nederland, ziet haar naam graag voor altijd verbonden aan bijzondere acties en projecten die, net als MS(kids)web, veel waarde hebben voor MS-patiënten.

De Nora Holtrust MSweb-prijs is een publieksprijs. Het publiek kan in een bepaalde periode één tot drie namen van personen aandragen, waarvan zij vinden dat zij voor de prijs in aanmerking komen. Jaarlijks maakt MSweb de vijf genomineerden bekend, waarna het stemmen kan beginnen.

Rond 30 mei – Wereld MS Dag – maken we elk jaar de winnaar bekend.

Bekijk het reglement van de Nora Holtrust MSweb-prijs.

MSweb

MSweb is in oorsprong een initiatief van Nora Holtrust – bij wie in 1995 MS was geconstateerd. Inmiddels is MSweb uitgegroeid tot de best bezochte Nederlandse MS-site. MSweb helpt volwassenen, jongeren en kinderen mogelijkheden te blijven zien in een leven met MS. Dit doen wij door toegankelijke en onafhankelijke informatievoorziening te bieden, lotgenotencontact te faciliteren en positiviteit en hoop uit te stralen.

Back To Top