De Psychosociale Impact van Spraakproblemen

Mijn naam is Wytske van der Veen. Voor de master Neurolinguïstiek aan de Rijksuniversiteit Groningen doe ik mijn afstudeeronderzoek over de psychosociale impact van spraak- en communicatieproblemen die volwassenen ervaren in hun dagelijks leven.

Doel van het onderzoek

Spraakproblemen - onderzoekProblemen met de spraak kunnen een grote invloed hebben op een persoon waardoor het belangrijk is om de dagelijkse gevolgen van spraakproblemen te kennen.

Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen wat de zelf-ervaren gevolgen van spraak- en communicatieproblemen zijn op het dagelijks leven van volwassenen. Verder willen we graag de percepties van de gesprekspartners ten aanzien van de spraakmoeilijkheden van anderen te weten komen.

Procedure

Het invullen van deze enquête zal ongeveer 15-20 minuten van uw tijd in beslag nemen. Aan het einde van de enquête, wordt u verzocht om de link van een kortere versie van de vragenlijst door te sturen naar een familielid/partner/vriend(in). Deze vragenlijst zal nog ongeveer 2-3 minuten van zijn/haar tijd in beslag nemen. Het is voor ons onderzoek erg belangrijk dat u deze enquête link doorstuurt omdat het ons de mogelijkheid geeft om de percepties van de gesprekspartner te meten.

Deelnemen?

Deelname is anoniem en voor iedereen van 18 jaar en ouder die een spraak- en/of communicatieprobleem heeft (bijvoorbeeld dysartrie, verbale apraxie, o.i.d.).

Dus bent u of kent u iemand met een spraakprobleem? Dan zou ik het zeer waarderen als u mij wilt helpen door de vragenlijst in te vullen en/of te delen.

Vragenlijst

Door op onderstaande link te klikken kunt u direct met de vragenlijst beginnen: rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bfwlG60ERwKOaSW

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit onderzoek? Dan kunt u mailen naar w.van.der.veen.9@student.rug.nl. Alvast heel erg bedankt voor uw hulp!

Meer lezen?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *