Onderzoek naar relatie tussen leefstijl, veerkracht en welbevinden bij mensen met MS

De Open Universiteit (OU) zoekt deelnemers voor een langlopend onderzoek naar de relatie tussen leefstijl (bewegen, eten, drinken, roken etc.), veerkracht en welbevinden bij mensen met multiple sclerose (MS).

In 2015 en 2017 heeft in dit kader onderzoek plaatsgevonden en op dit moment loopt een vervolgonderzoek. Hiervoor is de OU op zoek naar mensen met MS die aan dit onderzoek willen deelnemen dat naar verwachting medio maart zal plaatsvinden.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt vijf dagen en bestaat uit twee vragenlijsten, één bij de start en een aan het einde van het onderzoek. Daarnaast houdt u gedurende de vijf dagen van het onderzoek in de Eetmeter van het Voedingscentrum bij wat u op die dag heeft gegeten en gedronken. Met de informatie uit dit onderzoek hopen wij eraan bij te dragen dat ondersteuning op maat kan worden geboden bij het voorkomen en behandelen van stemmingsproblemen en andere klachten.

Wij, Laura Weinans, Klaske Mous en Petra Boersma, zullen een deel van de gegevens gebruiken voor ons afstuderen. Laura schrijft een masterthesis over leefstijlfactoren zoals het eten van groente en fruit, cafeïne, alcohol en roken. Klaske over onder andere de effecten van voedingsvezels en vitamine D en Petra over de effecten van de inname van verschillende types koolhydraten en eiwitten.

Onze begeleider, dr. R. Leontjevas, zal daarnaast analyses blijven uitvoeren om meer zicht te krijgen op de relatie tussen leefstijlfactoren, eten in het bijzonder, en het welbevinden.

Om dit te kunnen doen is uw deelname van groot belang en wij zouden daar dan ook erg blij mee zijn. Heeft u interesse in deelname, dan kunt u contact opnemen met Laura, Klaske en Petra via het e-mailadres: ms.leefstijl@ou.nl.

Onder de deelnemers die daar interesse in hebben, worden twee cadeaubonnen van 25 euro verloot als blijk van dank voor deelname.

Met vriendelijke groet,
Laura Weinans, Klaske Mous en Petra Boersma (ms.leefstijl@ou.nl)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.