Een internationaal team van onderzoekers rapporteert dat behandeling met alemtuzumab (Lemtrada) een betere kwaliteit van leven oplevert dan behandeling met interferon beta-1a.

De CARE-MS studie is een internationaal fase III onderzoek dat de werkzaamheid van alemtuzumab bij RRMS vergelijkt met die van interferon beta-1a.

Uit eerdere fase 3 studies bij patiënten met RRMS bleek dat klinische metingen en MRI onderzoek betere resultaten lieten zien met alemtuzumab dan met interferon bèta 1a. In het nieuwe onderzoek hebben de onderzoekers nu ook de kwaliteit van leven onderzocht.

De personen die met alemtuzumab werden behandeld kregen eerst een infuus met 12 mg alemtuzumab per dag gedurende 5 dagen en na een jaar nog eens gedurende 3 dagen.

De interferongroep kreeg per week 3 injecties van 44 microgram interferon beta 1a, gedurende een jaar. Tijdens het behandeljaar en in het jaar daarna namen de onderzoekers verschillende tests af om de kwaliteit van leven van de deelnemers te bepalen.

Hieruit bleek dat de kwaliteit van leven van mensen die met alemtumzumab behandeld waren, statistisch significant hoger was, zowel in lichamelijk, geestelijk en emotioneel opzicht.

Bron: Arroyo González R1, Kita M2, Crayton H3, Havrdova E4, Margolin DH5, Lake SL5, Giovannoni G6; CARE-MS I and II Investigators., Mult Scler. 2016 Nov 24. pii: 1352458516677589. [Epub ahead of print]

Samenvatting: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27885061

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *