Mensen met RRMS en een hoge ziekteactiviteit lijken het meeste profijt van Cladribine te hebben

Behandeling van mensen met RRMS met Cladribine tabletten laat significante verbeteringen zien wat betreft klinische verschijnselen en MRI beelden.

Een internationale groep neurowetenschappers heeft onderzoek gedaan naar het effect van oraal toegediende cladribine tabletten bij mensen met RRMS. Ze vonden dat cladribine tabletten (3,5 mg/kg) het risico op verslechtering van de EDSS met 47% verminderde vergeleken met placebo.

Ze bekeken vervolgens ook verschillen tussen de totale onderzoekspopulatie en een groep mensen met een hoge ziekte activiteit (HDA; high disease activity). Mensen in deze HDA groep hadden 1 of meer relapsen gehad in het jaar voorafgaand aan het onderzoek, al dan niet onder behandeling met ziekte beïnvloedende medicatie (DMD), of hadden zichtbare afwijkingen op MRI scans ondanks DMD behandeling.

In de HDA subgroep werd het risico op verslechtering van de EDSS activiteit met 82% verminderd, vergeleken met een placebo. Dit geeft aan dat mensen met RRMS en een hoge ziekte activiteit beter reageren op Cladribine dan mensen met RRMS waar de ziekte activiteit lager is.

Bron: Giovannoni G, Soelberg Sorensen P, Cook S, Rammohan KW, Rieckmann P, Comi G, Dangond F, Hicking C, Vermersch P.
Mult Scler. 2018 Apr 1, DOI:10.1177/1352458518771875

Samenvatting: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29716436

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *