skip to Main Content

Mijn verhaal

Gedicht

Gedicht: Pa

Mijn vader was een alcoholist. Ik heb dit gedicht geschreven, omdat ik het er nog steeds moeilijk mee heb. Hij heeft zichzelf letterlijk doodgedronken. Dit gedicht is best zwaarmoedig maar het is wel wat me bezighoudt.

Gedicht: Mijn innerlijk

Dit gedicht gaat over Fabienne. Zij was mijn vakantieliefde in Montpelier in Frankrijk. Ik ging elk jaar naar haar toe op vakantie. Zelfs toen de MS al zijn intrede had gedaan in mijn leven.

Gedicht: De juiste Stem

Dit dichten begon toen ik ziek werd. Ik heb sinds mijn 21ste MS en ben nu 45 jaar en woon in Zwolle. Sinds dat ik ziek ben geworden heb ik veel meegemaakt en ik ben dit gaan verwoorden in poëzie. Ik heb inmiddels 3 gedichtenbundels uitgegeven. Sacha de Boer inspireerde mij om dit gedicht te schrijven.
Femke's Lemtrada Kuur

Mijn Lemtrada kuur (1)

Femke schrijft over haar ervaringen met Lemtrada (alemtizumab) , een MS-remmend medicijn. Een jaar geleden heeft zij haar eerste kuur gehad; binnenkort volgt de tweede. De medicatie is zwaar en er zijn er veel factoren om rekening mee te houden. In dat proces neemt zij jullie mee.
Een 'honds' Dilemma

Een ‘honds’ dilemma

Ania zit met een dilemma. Vanaf jongs af aan is zij een grote hondenliefhebber. En met 'grote liefhebber' bedoelt ze 'zo groot mogelijk'. Maar, zo schrijft ze: "we zijn nu inmiddels bijna twee jaar zonder huisdier. Handen vol aan elkaar (eigenlijk aan mij én de ziekte). Maar is het niet tijd voor een nieuwe 'huisvriend?! Het zou therapeutisch kunnen werken, aldus de arts van het UWV..."
Back To Top