skip to Main Content

Blogs

Blogs over Corona (COVID-19)

Wereldwijd COVID-19 advies voor mensen met MSDe hele wereld is sinds het begin van 2020 in de ban van het coronavirus. Wij hebben onze bloggers gevraagd hoe het met ze gaat in deze tijd. Hoe ze zich voelen. Hoe om te gaan met de maatregelen in combinatie met de MS.  Deze extra blogs vind je hier.

Blog Lisette

Blog LisetteLisette (1971) heeft sinds 2005 RRMS. Ze werkte als medisch antropoloog, totdat ze in 2012 in de WIA kwam. Sindsdien blogt Lisette op haar eigen website over haar leven met MS. Op deze site is ook haar boek te downloaden: Diagnose MS. In de achtbaan met dokters en ambtenaren.

Blog Ilse

Mijn naam is Ilse (1984), moeder van een zoon S, geboren in 2015. Samenwonend met man B, actrice van beroep en sinds december 2012 heb ik MS. Ik heb MS. Als je dat snel achter elkaar uitspreekt, of als je niet zo precies articuleert, klinkt dat als ‘ik heb een mes’. Het blijft wennen om door het leven te gaan met een mes.

Blog ‘Nel op weg’

Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Ze is alleenstaand en moeder van volwassen kinderen. Ze is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren. Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft Nel tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over te schrijven.

Blog Geert Jan

Geert-JanGeert Jan (1970) is vader van Susanna (’99) en Rosa (’01). Hij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs als in ’99 SPMS wordt vastgesteld. Nu is hij arbeidsongeschikt en woont hij in een fokuswoning. Ondanks fysieke achteruitgang is hij mentaal gegroeid en sterker dan ooit. Geert Jan schrijft met kinbesturing en spraakherkenning en geniet ervan.

Blog Ania

Blog AniaLet me introduce myself: Ania (1974), female, mensenmens, strijdlustig en optimistisch. Beroep: finance assistant. Met passie. En humor. Fanatieke sporter. Echte zonaanbidder. Liefst fulltime reiziger. Met ‘bucket list’, wensen en dromen. En vooral: sinds 2019 mét PPMS-diagnose. It’s a life-changer. ‘When life gets harder, challenge yourself to be stronger.’

Vlog ‘Marijn met MS’

fp-dagboek-marijnMarijn (1985) kan serieus zijn maar is ook een grappenmaker. En hij heeft MS. Als afgestudeerd journalist probeert hij duidelijke verhalen te vertellen over zijn  belevingen. Ter lering ende vermaak. Daarnaast schrijft Marijn ook voor ons online magazine MSzien én doet hij aan stand-up comedy.

Blog Liva

Blog LivaIn 2015 werd bij Liva RRMS vastgesteld. Sindsdien schrijft ze over de mores, de mokers en het moois van het leven. Haar leven met MS. Woont samen met grote liefde D. en zoon T. op een plek waar ze de populieren in de wind hoort ritselen.

Blog Anouk

Blog AnoukAnouk is sinds 2004 samen met René. René heeft secundair progressieve MS. Deze diagnose werd heel plotseling gesteld, in januari 2011. Er is veel veranderd in hun leven door die MS. Anouk werkt als als maatschappelijk werker in Noord-Brabant, doet daarnaast vrijwilligerswerk en vindt het heerlijk om met vriendinnen bij te kletsen of een kroegje in te duiken.

Blog Emma

Blog emmaDe wil om te schrijven was er al veel langer. Toen bij Emma in 2015 onverwacht de diagnose MS werd gesteld, bracht haar dit veel onzekerheid. Maar juist die onzekerheid geeft haar de kracht om het schrijven in de praktijk te brengen. In haar blog beschrijft Emma hoe de MS ruimte in haar leven inneemt en hoe ze ruimte aan de MS probeert te geven.

Blog Ilona

IlonaIlona begon als Vlinder haar Dagboek van een Partner. Mede door de positieve reacties op haar dagboek besloot ze door te gaan onder haar eigen naam. Ilona is getrouwd met John en samen hebben zij twee kinderen. Ilona is jarenlang host van de mailgroep @partnersvan@msweb.nl geweest.

Back To Top