Voeding
Invloed van korteketenvetzuren
25-08-2020
Recent onderzoek in het Duitse Bochum toont onder andere aan dat voeding en het daaraan verwante darmmicrobioom het ontstaan en het verloop van verschillende chronische ziektes beïnvloedt.
MS Voedingslijn
10-08-2020
Naar aanleiding van het grote aantal vragen dat de MS Vereniging tijdens het webinar Voeding en MS kreeg, is besloten een telefoonlijn voor voedings-vragen te openen. Deze Voedings-lijn wordt beantwoord door Linda Boot. Linda is diëtiste en heeft zelf ook MS.
Goede voeding
02-07-2020
In het kader van het jaarthema van MS vereniging Nederland “Leefstijl” werd op zaterdag 6 juni een webinar georganiseerd over voeding bij MS. Het webinar, met als titel: Goede voeding, een boost voor je immuunsysteem werd gepresenteerd door diëtist Marian Noordam.
Orthomoleculair diëtist geeft advies over voeding
21-01-2017
Voedingsadviezen spelen over het algemeen bij de behandeling van MS slechts een bescheiden rol. In dit artikel laten we een orthomoleculaire diëtist aan het woord. Door: Annemieke Meijler* Orthomoleculair wil zeggen de juiste moleculen of voedingsstoffen voor het lichaam. In…
Positieve invloed door evenwichtig voedingspatroon
16-04-2015
Er bestaan veel voedingsaanbevelingen en diëten voor mensen met MS. Maar volgens de laatste stand van de wetenschap kan géén dieet de voortgang van MS daadwerkelijk tegenhouden of MS genezen. Wees daarom altijd op je hoede voor diëten met mooie…
Voeding, beweging en MS
17-03-2015
De vraag of voeding en de manier van leven invloed hebben op het verloop van MS, staat nog steeds ter discussie. Tegenwoordig wordt de behandeling van MS dan ook niet gelinkt aan informatie over voeding en leefstijl.
Oligodendrocyt maturatie: Oxidatieve stress en voedingscomponenten.
17-06-2005
Marieke van Meeteren: Doel van het onderzoek is het identificeren van voedingscomponenten met een gunstig effect op mechanismen van de- en remyelinisatie. De aanpak was gericht op het ontwikkelen van in vitro modellen om oligodendrocyt-schade en -differentiatie te kunnen bestuderen.
Promotiedatum 17/06/05
Mogelijke invloed voedingsbestanddelen op ontstekingen zenuwstelsel.
18-10-2004
Jerome Hendriks: Volgens dit onderzoek hebben flavonoïden, voedingsstoffen die van nature in ons dieet voorkomen, mogelijk een gunstige werking op het verloop van MS. Als onderzoek uitwijst dat luteoline en andere voedingsstoffen de ziekte kunnen remmen, zouden MS patiënten hun dieet kunnen aanpassen.
Promotiedatum 18/10/04.