skip to Main Content

fp-diagnoseMensen met klachten zijn soms blij als ze horen dat ze multiple sclerose hebben! Dat lijkt een vreemde reactie. Maar sommige mensen met MS lopen al zo lang rond met rare verschijnselen dat ze blij zijn dat hun klachten een naam krijgen.

fp-medicijnenIn deze rubriek staan (vertaalde) artikelen over medicijnen die MS weliswaar niet kunnen genezen maar wel kunnen afremmen.

fp-complementairDe medische wetenschap ziet MS als een lichamelijke aandoening. De alternatieve medische wetenschap ziet MS veelal als een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest. Doel van de behandeling is het herstellen van dat evenwicht.

Veel mensen denken bij MS direct aan een rolstoel. Maar tien jaar na de diagnose kan tachtig procent van de mensen met MS nog lopen. Het is niet makkelijk om hulpmiddelen in je leven toe te laten. Als je daartoe eenmaal hebt besloten, dan kunnen hulpmiddelen je een stuk vrijheid teruggeven.

fp-zorg-revaArtikelen uit binnen- en buitenland of interviews met deskundigen op het gebied van Zorg en Revalidatie. Over meer bewegen, revalideren en zorg voor mensen met MS.

Ons hele leven hebben we met rechtsregels te maken, op velerlei terrein.
In deze rubriek staan artikelen over rechten en plichten. Rechten die met werk of een uitkering te maken hebben, maar ook bijvoorbeeld over wonen, vervoer of verzekeringen.

fp-klachtenHier vind je artikelen met aandacht voor de hersenen, hoe onderzoek verloopt, erfelijkheid, zwangerschap en menopauze.

Ook jaarlijkse updates vanuit ECTRIMS, ‘s werelds grootste congres toegewijd aan het begrijpen en de behandeling van MS.

Op MSkidsweb.nl besteden we speciale aandacht aan kinderen met MS. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die de ziekte hebben. Ook voor jongeren vind je hier speciale informatie.

Back To Top