skip to Main Content

En toen was de hele wereld ineens in de ban van het corona-virus. Ook in dit nummer komt COVID-19 meerdere keren aanbod. Een ander nieuw gegeven is, dat er niet twéé keer maar bijna drie keer zoveel vrouwen met MS zijn dan mannen. Lees ook over oogproblemen bij MS, 10 lifestyletips als je MS hebt en ook weer een column van hersenwetenschapper Hanneke Hulst.

Inhoudsopgave

MS op Curaçao

Op Curacao zijn er naar schatting 40 mensen met MS. Op een bevolking van 160.000 mensen is MS daar een zeldzame ziekte

Veerkracht

Column Hanneke Hulst | Mijn moeder was veerkrachtig. Zij had haar vermogen om te herstellen van teleurstelling en tegenslag sterk ontwikkeld, wellicht omdat de MS haar daartoe dwong.

Lichtpuntjes. Leven met MS

In dit boekje beschrijft Henk Kniep, die jarenlang werkte als docent wis- en natuurkunde aan het VeenLandenCollege (VLC) in Mijdrecht, hoe hij in 1995 de diagnose MS kreeg. Positief en praktisch ingesteld als hij is, begint hij al snel te vertellen over...

Colofon

Redactie: Ellemieke, Saskia, Karen, Marijn, Inge en Nora. Medewerkers: Raymond, Hanneke en Wendelmoet

Laatste nieuws

MSweb helemaal nieuw

Welkom op de geheel vernieuwde MSweb! De site waar je 'álles over MS kunt vinden', heeft een totale verandering ondergaan zodat het volledig voldoet aan de hedendaagse eisen.
Lees verder ›

1 op 3 verzwijgt MS

Een op de drie mensen met MS verzwijgt ziek te zijn, althans in Engeland. Dat blijkt uit een enquête van de Engelse MS Society onder haar leden. Bijna twee derde houdt de ziekte verborgen voor collega’s en een derde voor de werkgever.
Lees verder ›
Back To Top