skip to Main Content

Van de Redactie

Van de redactie

Powervrouwen in MS land

Het einde van het jaar is in zicht en wàt voor jaar! Er was genoeg te ‘beleven’ in MS-land. Dat geldt ook voor deze MSzien. Maar liefst 5 powervrouwen vertellen over hun leven met MS. Voor de één betekent het dat zij dagelijks op zoek gaat naar het mysterie MS in haar onderzoek. En voor de ander betekent het dat ze ondanks haar MS toch weer haar grote passie kan uitvoeren, namelijk ‘klimmen’! Voor wie dat te hoog gegrepen is, dansen met MS kan ook. En dat kan ook vanuit een rolstoel.

Raymond Timmermans heeft een mooi interview gemaakt met medisch bioloog Inge Huitinga. Directe aanleiding was haar benoeming aan de Universiteit van Amsterdam tot hoogleraar neuro-immunologie, in het bijzonder de pathologie van MS. Daarnaast was Prof. Huitinga enkele jaren geleden al benoemd tot directeur van de Nederlandse Hersenbank. Tijdens haar inaugurele speech, zat professor Dick Swaab, oprichter van de Hersenbank, dan ook vooraan in de kerk.

Hanneke Hulst verblijdt ons weer met een prima column: ‘Zwijgen is zilver, praten is goud’. En zij is niet de enige die hierover nadenkt. Een heel onderzoeksteam in Amsterdam en nog veel meer onderzoekers wereldwijd breken hun hoofd over deze materie. Zij zetten hun cognitieve vaardigheden in om de cognitieve functies van mensen met MS te behouden.

Floor Loonstra is arts-onderzoeker en werkt sinds januari 2019 als een van de twee arts-onderzoekers aan Project Y bij het MS Centrum Amsterdam. Zij praat ons bij over dit onderzoek.

Naast al deze powervrouwen heeft super powervrouw Marja Morskieft  haar laatste bijdrage als hoofdredacteur aan het magazine MSzien geleverd. Marja, heel veel dank voor het vele werk dat je al die jaren met zoveel inzet en enthousiasme hebt gedaan!

Ook Jolette, Nel en Marjolein stoppen als redacteur en aan jullie is de redactie eveneens veel dank verschuldigd. Gelukkig hebben zich ook alweer enkele nieuwe redacteuren gemeld en zo kunnen we positief afsluiten en met plezier uitkijken naar 2020!

Logo - Merk - MSzienOnze lezers wens ik het allerbeste voor het nieuwe jaar!
En voor nu, veel leesplezier!

Nora Holtrust
Hoofdredacteur

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top