Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

In deze MSzien 2023-03 aandacht voor de tachtig missies van Bernadette Linssen, seksualiteit en de Nationale MS-dag. Er is ook een artikel over de onderzoeksgroep MindSlab van Hanneke Hulst en een column over de wetenschapsfamilie. Verder een interview met Robert Douglas-Fairhurst over zijn autobiografie MetamorphosiS. En natuurlijk staan de 10 tips ook in de allerlaatste MSzien!

Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Redactioneel

In deze MSzien 2023-03 aandacht voor de tachtig missies van Bernadette Linssen, seksualiteit en de Nationale MS Dag. Er is ook een artikel over de onderzoeksgroep MindSlab van Hanneke Hulst en een column over de wetenschapsfamilie. Verder een interview met Robert Douglas-Fairhurst over zijn autobiografie MetamorphosiS. En natuurlijk staan de 10 tips ook in de allerlaatste MSzien!

Hanneke Hulst leidt lab voor denkproblemen bij MS

Neurowetenschapper prof. dr. Hanneke Hulst wil haast maken met onderzoek naar denkproblemen bij MS. Dat doet ze bij de Universiteit Leiden met een onderzoeksgroep die MindSlab heet, met niet toevallig de hoofdletters M en S. Een verslag van Raymond Timmermans.

Interview met Bernadette Linssen

Interview door Hester Helming met Bernadette Linssen, adviseur verzekeringsarts bij het UWV en vroeger ook medisch directeur. Toen ze zelf WIA moest aanvragen, zat ze aan de andere kant van de tafel.

Column Hanneke Hulst

Met haar eigen wetenschappelijke ouder worden is Hanneke Hulst op een congres iets veranderd. Ze probeert nog steeds veel nieuwe informatie op te nemen, maar bovenal is ze aanwezig om haar wetenschappelijke familieleden te ontmoeten.

Nationale MS Dag 29 oktober

Op 29 oktober 2023 is het Nationale MS Dag. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door het Nationaal MS Fonds, in 2023 in Den Bosch.

Laatste nieuws

Back To Top