Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

In MSzien nr. 3 van 2022 vind je een podcast waarin onderzoeker Maureen van Dam vertelt over vroege veranderingen in de hersenen bij MS en verhalen over technologie zoals domotica en een nieuwe app van Upendo. Verder lees je hoe het precies zit met een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs. In dit nummer ook een verslag van het webinar over werken met MS en 10 tips over hoe je kunt omgaan met cognitieve beperkingen. Veel leesplezier!

Inhoudsopgave

Redactioneel

In deze editie van MSzien aandacht voor podcasts, domotica, nieuwe technologie van MS-kliniek Upendo, de gezondheidsverklaring voor het CBR en het webinar Werken met MS. Verder 10 tips voor het omgaan met cognitieve beperkingen.

MSzien de Podcast

In deze podcast vertelt Maureen van Dam, cognitief hersenonderzoeker bij het MS Centrum in Amsterdam, over de vroege veranderingen in de hersenen van mensen met MS.

Domotica gaat niet over de toekomst, maar over nu

Domotica wordt ook wel huisautomatisering genoemd. Hierdoor kun je zaken die elektronisch worden aangestuurd automatiseren en op afstand bedienen, via bijvoorbeeld een app of je stem. Kariem Makhlouf is eigenaar van het bedrijf Comfortica en vertelt over de voordelen van domotica.

Werken en MS, hoe doe je dat?

Werken en MS, hoe doe je dat eigenlijk? MSweb organiseerde in september 2022 een webinar hierover. Aan het woord komen MS-coach Sanja en ervaringsdeskundige Janneke.

Laatste nieuws

Back To Top