Van de redactie

Als je 16 uur per dag bedrust moet houden vanwege zenuwpijn, hoe leef je dan? Dat vroeg onze vaste wetenschapsredacteur Raymond Timmermans aan Davine Martensen. Davine heeft NMO(SD), een ‘familielid’ van MS. Samen met lotgenote Stella Kroese maakt zij deel uit van de werkgroep NMO(SD) van MS Vereniging Nederland.

van de theatervoorstelling Zenuwslopend die door het land trekt. Eén van de hoofdrollen hierin wordt vertolkt door MSweb-blogster Ilse!
Theatervoorstelling Zenuwslopend – fotografie: Jostijn Ligtvoet

Of je nu MS hebt, of NMO(SD), een hulpmiddel als de enkel-voetorthese kan ervoor zorgen dat je beter kunt lopen. Na een periode met de nodige stress kreeg onze redacteur Saskia Saunier steeds meer klachten aan haar rechterbeen. Zij liet zich een enkel-voetorthese aanmeten en hoopt hiermee nu in juni de Mont Ventoux te gaan bedwingen in het kader van Klimmen tegen MS!

Bestaat de enkel-voetorthese al langer en wordt deze al door veel mensen met MS gebruikt, anders is dat voor het nieuwe vervoermiddel de iBot. Is het een rolstoel of een robot? Onze redacteur Marijn laat het je zien in een vlog!

Tot slot twee recensies in deze editie van MSzien: van het boekje MS Lifehacks dat MS Vereniging Nederland uitgeeft met handige tips en weetjes om het leven soms net wat eenvoudiger te maken, en van de theatervoorstelling Zenuwslopend die door het land trekt. Eén van de hoofdrollen hierin wordt vertolkt door MSweb-blogster Ilse!

Veel leesplezier, Ellemieke de Wolf Hoofdredacteur MSzien

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *