skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

En toen was de hele wereld ineens in de ban van het corona-virus. Ook in dit nummer komt COVID-19 meerdere keren aanbod. Een ander nieuw gegeven is, dat er niet twéé keer maar bijna drie keer zoveel vrouwen met MS zijn dan mannen. Lees ook over oogproblemen bij MS, 10 lifestyletips als je MS hebt en ook weer een column van hersenwetenschapper Hanneke Hulst.

Inhoudsopgave

Europese benadering MS en corona

Wat het corona-virus voor mensen met MS betekent, is nog niet goed te zeggen omdat er nog weinig gevallen bekend zijn van besmette MS-patiënten. Er moet dus nog veel ervaring worden opgedaan. Een aantal Europese landen is gestart met registreren.

MS op Curaçao

Op Curacao zijn er naar schatting 40 mensen met MS. Op een bevolking van 160.000 mensen is MS daar een zeldzame ziekte. Daniëla Job is één van hen.

Veerkracht

Column Hanneke Hulst | Mijn moeder was veerkrachtig. Zij had haar vermogen om te herstellen van teleurstelling en tegenslag sterk ontwikkeld, wellicht omdat de MS haar daartoe dwong.

Lichtpuntjes. Leven met MS

In dit boekje beschrijft Henk Kniep hoe hij in 1995 de diagnose MS kreeg. Positief en praktisch ingesteld als hij is, begint hij al snel te vertellen over zijn leven en hoe hij zijn weg heeft gevonden in  en omgaat met de beperkingen van de chronische ziekte.

Colofon

Redactie: Ellemieke, Saskia, Karen, Marijn, Inge en Nora. Medewerkers: Raymond, Hanneke en Wendelmoet

Laatste nieuws

Back To Top