skip to Main Content
Redactioneel
professor dr. Rogier Q. Hintzen

Redactioneel

Een extra mooie MSzien

Zoals in de vorige MSzien al gememoreerd, begon Raymond Timmermans op 2 april 2007 aan de serie ‘MS-onderzoek in Nederland’. Raymond had toen het idee een serie van zes afleveringen ‘MS-onderzoek’ voor de MSzien te schrijven. Het werden er maar liefst 50! Ze zijn allemaal nog terug te lezen op MSweb.

Raymond pratend tegen zijn computer
Raymond pratend tegen zijn computer

Maar in de vorige MSzien gaf Raymond aan dat hij een serie van 50 onderzoek-artikelen wel mooi genoeg vond en dat hij er nu mee stopte. Toch is Raymond ook in deze MSzien nog volop te vinden. Zijn onderzoekserie wordt in deze MSzien namelijk ‘afgesloten’ met een interview met…. Raymond, maar dan geschreven door Marjolein van Woerkom. Zo leren we Raymond nog een beetje beter kennen.

In memoriam

Verder is ook de ‘schrijver’ Raymond in dit nummer te vinden maar de reden daarvan is erg verdrietig. Raymond schrijft een ‘in memoriam‘ over de bekende professor dr. Rogier Hintzen, directeur van het MS-centrum Rotterdam. In de afgelopen jaren heeft Raymond hem twee keer geïnterviewd voor zijn MS-onderzoek-serie. Ook op andere momenten spraken ze elkaar wel eens. In dit in memoriam is duidelijk te lezen dat Raymond en Rogier geen onbekenden van elkaar zijn.

Project Y

Interessant is het artikel over het onderzoek dat de VU uitvoert, Project Y genaamd. De VU zoekt daarvoor mensen met én zonder MS, als ze maar geboren zijn in 1966. Hoe gaat het anno 2019 met die mensen? Mariëtte, al heel wat jaren vrijwilliger bij MSweb en sinds kort tevens lid van het bestuur van de MS Vereniging, is geboren in 1966 en ja, zij heeft MS. In deze MSzien vertelt ze aan ons hoe het uitgebreide onderzoek op de VU verliep. Ook roept zij iedereen op die geboren is in 1966, of je nu wel of niet MS hebt, om mee te doen aan dit onderzoek. Het is beslist de moeite waard!

Regio Brabant Zuid-Oost

Wat heeft een Regio van de MS Vereniging Nederland te bieden aan ontspanning, informatie en contact aan haar leden? De regio Brabant Zuid-Oost bestaat al meer dan 30 jaar en Marja laat ons kennismaken met deze regio met behulp van de vrijwilligers Alda en Yvonne. De regio Brabent Zuid-Oost is duidelijk een hele actieve regio van de MS Vereniging.

In dit nummer komen er tenslotte ook twee wetenschappers aan het woord: dr Hanneke Hulst van het VUmc met een mooie persoonlijke column, plus een artikel van de hand van dr Gavin Giovanni over vermoeidheid na de maaltijd – maar dan wel door ons vertaald. Ga vooral snel verder met lezen.

Nora Holtrust,
Hoofdredacteur MSweb

 

Naar de Inhoudsopgave MSzien 2019, nr. 2.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top