skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Ons online magazine MSzien brengt actualiteiten en achtergronden bij het nieuws. Het magazine richt zich op mensen met MS, hun mantelzorgers, familie en overige betrokkenen. Daarnaast is het magazine een bron van informatie voor zorgverleners.

In het magazine vind je artikelen over medische onderwerpen en wetenschappelijk onderzoek naar MS, en actuele thema’s uit de zorg, impressies van activiteiten en bijeenkomsten, handige hulpmiddelen, boeken en kunst over MS. Ook is er ruimte voor ervaringsverhalen over de manier waarom mensen met MS omgaan met hun ziekte.

Voor en door mensen met MS

MSzien is een magazine voor en door mensen met MS; de redacteuren zijn zelf nauw betrokken bij de ziekte doordat zij óf zelf MS hebben, óf iemand in hun naaste omgeving. Zij hebben een achtergrond als journalist en/of professioneel tekstschrijver en vinden het belangrijk om hun onderwerpen op een positieve manier te benaderen. Daarnaast hanteren zij het journalistieke principe van hoor- en wederhoor, waardoor artikelen betrouwbaar zijn. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Redactie

De redactie van MSzien bestaat uit:

  • Ellemieke de Wolf (hoofdredacteur) is als communicatieadviseur werkzaam bij MS Vereniging Nederland en tevens eindredacteur van het magazine MenSen van deze vereniging.
  • Loes Meeuwissen (eindredacteur) corrigeert alle artikelen en zet de puntjes op de i.
  • Karen van Dalsem (redacteur) is sinds medio 2020 plaatsvervangend hoofdredacteur van MSweb en heeft een eigen communicatiebureau dat zich vooral richt op online communicatie.
  • Marieke Oosterom (redacteur) verdiende haar sporen als tekstschrijver bij verschillende bureaus en is sinds september 2020 zelfstandig copywriter.
  • Saskia Saunier (redacteur) werkte als informatieanalist aan heel veel projecten mee, en heeft een zwak voor wetenschap en data.
  • Raymond Timmermans (auteur) stond als jonge journalist aan de basis van MSzien en interviewde in de loop der jaren wel 50 (!) medici en wetenschappers over MS. En doet dat nog steeds.
  • Jorica de Leeuw (eindredacteur MSweb) plaatst de artikelen van MSzien op MSweb en levert input voor de nieuwsbrief van MSzien.

Weten wanneer de nieuwe MSzien uitkomt?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitgelicht

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top