Op zaterdag 12 september vond in het ‘Theehuis Rhijnauwen’ te Bunnik een zogenoemde MSweb Pretletterdag plaats. Deze Pretletterdag werd voor de vierde keer gehouden en was dit jaar, mede door het mooie weer een groot succes.

e6dblikvanger-090916-pretlettersOp een Pretletterdag komen uit het gehele land mensen met de ziekte multiple sclerose naar het Theehuis in Bunnik toe. Deze mensen ‘kennen’ elkaar van het forum van MSweb. Op dat forum van MSweb worden geregeld uitjes georganiseerd om elkaar te zien en pret met elkaar te hebben. Omdat MS behoorlijk onvoorspelbaar is, is het nooit bekend precies bekend hoeveel mensen en wie precies aanwezig kunnen zijn. Zaterdag 12 september kwamen meer dan 30 deelnemers naar Bunnik toe en voor het uitje naar Theehuis Rhijnauwen was dat een record.

Op de Pretletterdag in Rhijnauwen is het de bedoeling om met elkaar te lunchen maar het belangrijkste is dat er onderling veel pret wordt gemaakt. De deelnemers zien deze dag echt als een pleziertje en kijken er al geruime tijd naar uit. Door de afnemende mobiliteit, de toenemende vermoeidheid én de grilligheid van deze ziekte zijn veel mensen beperkt in hun sociale contacten. Door het forum én door de uitjes nemen je sociale contacten weer toe.

Over de ziekte zelf is op deze dag niet gesproken. Het is vooral elkaar ontmoeten en veel pret met elkaar te hebben. De MenSen hebben het theehuis nog net niet afgebroken, maar het was weer een zeer geslaagde dag. Iedereen ging moe maar voldaan weer richting huis. Voor een aantal was dat nog behoorlijk ver. De verste kwam helemaal uit Maastricht!  Dat hebben de mensen er dus voor over.

Bron:  Forum van MSweb

Gepubliceerd op MSweb: 15-09-2009