Fred Luijne in Walibi

Wendy is geen regelmatige bezoeker van attractieparken. Niet omdat ze het niet leuk vindt maar omdat het zo vermoeiend is, de lange afstanden lopen en lang in de rij staan. Maar als ze op het MSweb-forum ziet dat ze tickets kan winnen voor Walibi World besluit ze een kansje te wagen. Samen met een nichtje en twee vriendinnen beleeft Wendy een supergezellige dag.

Door: Wendy van Lubek

Naar attractieparken ga ik niet zo vaak. Het is zwaar zo’n hele dag wandelen en lang in de rij te staan. De laatste keer dat ik naar een attractiepark ging was toch wel zo’n jaar of twee jaar geleden. Via hyves kreeg ik een berichtje dat er op het MSweb-forum een prijsvraag stond waarmee je tickets voor Walibi World kon winnen. Ik ging meteen kijken en besloot mee te doen aan de prijsvraag!

f03mijnverhaal-080624-walibi-1MS Research

En ja, via de mail kreeg ik bericht van MS Research, de organiator van deze dag, dat ik vier kaarten had gewonnen! Ik had meteen superveel zin. Snel kijken wie er die zondag vrij was om mee te gaan. Ik besloot het mijzelf die dag een stukje makkelijker te maken en krukken op te halen. Een nichtje plus vriendin én een vriendin van mijzelf kon ik blij maken met de vier kaarten.

Op zondag 8 juni zijn we  om 10.15 uur in Walibi Park welkom. Dat betekent om 8.00 uur van huis vertrekken om mijn vriendin in Utrecht op te halen. Gelukkig arriveren we op tijd bij de receptie van Walibi Park en ontmoeten daar mijn nichtje met vriendin. In de ontvangstruimte krijgen we een ‘entreebandje’ en thee met een lekkere muffin. Na de thee vertrekken we naar het Walibi-theater waar we worden verwelkomd door de directie van MS Research, die het hele evenement organiseerde, en door iemand van Walibi.

Fred Luijne

Dan is het tijd voor Fred Luijne. Fred is al vanaf zijn tienerjaren bezig met toneel, zang en het schrijven van liedjes. In 2002 valt de diagnose MS en inmiddels maakt hij gebruik van een rolstoel. Dankzij subsidie van MS Research heeft Fred nu een CD gemaakt met zelfgeschreven en gezongen kinderliedjes. Met dit reportoire wil hij optredens op scholen gaan verzorgen. Zijn eerste CD krijgt Fred uit handen van Monique Smit, de ‘zus van’. Bij zo’n CD-presentatie wil je natuurlijk ook wat horen. De kinderen mogen op het podium komen om te dansen en Fred zingt een aantal nummers. De kinderen gaan echt helemaal uit hun dak en ook Monique doet gezellig mee. Na afloop krijgt iedereen een tasje met onder andere de CD en mag je op de foto samen met Fred Luijne en Monique Smit. Dat hebben mijn vriendin en ik natuurlijk ook even gedaan 😉
2c6mijnverhaal-080624-walibi-2Mijn nichtje met vriendin gingen daarna het park in en ik mocht samen met mijn vriendin via een sluiproute door de achteruitgang naar binnen. Daar bood Walibi me ook nog een rolstoel aan voor als het lopen op krukken te zwaar zou worden. Maar daar ben ik nog niet aan toe en ik heb het volgehouden op mijn krukken. Het was schitterend weer en we zijn in lekker veel attracties geweest. Onderweg hadden we nog wat leuke mini-meetings met andere forummers en hun familie.

NS-kaartjes

We hebben heel wat grappige momenten meegemaakt, zoals in Merlin’s Castle. Ze vroegen of we ‘maar met zijn tweeën waren’. Nu was daar verder echt helemaal niemand en zei ik voor de grap dat mijn andere vrienden er zo aankwamen. Vervolgens kwamen er nog meer mensen van het MSweb-forum en de mederwerker verstond NS-kaartjes in plaats van MS-kaartjes. De medewerker sprak ons voor de grap daarna aan met “Beste mensen van de NS kaartjes” toen we vertraging hadden riep hij:”We hebben wat vertraging dus we lijken wel op de NS”. Toen de attractie het eindelijk deed waren wij van het MSweb-forum die enigen erin zaten! Hadden we dus mooi een privé attractie.

De achtbanen in Walibi blijf ik geweldig vinden! Helaas waren ze niet allemaal open maar die open waren hebben we ook allemaal gedaan. De waterattracties brachten op deze warme dag een welkome verkoeling. Na eerst al flink nat te zijn geworden in de splashbattle sloten we onze dag af bij de Fontein, of beter gezegd meneer Fon Tein. Een pratende fontein die niets vermoedende mensen natspuit en als je er tegen praat  krijg je ook nog antwoord. Wij hebben ons prima vermaakt bij meneer Fon Tein. Aan het einde van de dag zagen we meneer Fon Tein ook nog even in het echt! Na drie keer een tijd bij die fontein te hebben gestaan waren wij toch wel erg benieuwd van wie die stem nou was 😉

Deze geweldige dag hebben mijn vriendin en ik afgesloten met een etentje in Harderwijk. Door de krukken was ik net niet helemaal uitgeput. Mijn vriendin en ik, we hebben genoten van een geweldige dag met erg mooi weer!

Wendy van Lubek