Ik ben Theo van Erp, 66 jaar oud. In 1981 kreeg ik tijdens mijn reis door Amerika gevoelloosheid over de linker helft van mijn lichaam. Na drie maanden onderzoek vermoedde men dat ik MS had. Bewezen werd het pas toen de eerste MRI scanning in Nederland mogelijk was.

In 1987 heb ik alle sporten die ik graag beoefende moeten opgeven want ik kon mij niet meer staande houden. In 1993 ben ik volledig afgekeurd en heb mijn huis moeten aanpassen met een natte cel, traplift en geen trappetjes meer in de tuin.

Gelukkig kan ik mij nog zelf wassen en aankleden. Helaas kan ik niet meer leesbaar schrijven, maar op de computer met één vinger het toetsenbord bedienen gaat mij nog prima af. Ook in dit stukje zullen er diverse type fouten zijn, daar ik geen gevoel in mij vingers heb en vaak meerdere toetsen tegelijk aan sla zonder het te merken.

Mijn computer en mijn scootmobiel zijn buiten mijn vrouw en gezin die uiteraard op de eerste plaats komen mijn beste vrinden. Met beide vrienden kan ik mij staande houden en ook nog nuttig maken in deze maatschappij.

Mijn scootmobiel geeft mij de mogelijkheid zelfstandig overal in de buurt naar toe te gaan en met mooi weer van de buiten lucht te genieten. Ik rij tussen de vier en vijf duizend kilometer per jaar met mij scoot. Ik heb er al twee versleten.

Met de PC en Internet kan ik op een prettige manier mijn hobbies nog uitoefenen: stamboom onderzoek, verenigingsleven – penningmeester en ledenadministratie van een Tennisvereniging van 750 leden – en een politieke partij van 130 leden.

Hoewel ik erg veel heb moeten inleveren, wat voor iedere MS patient geldt, kan ik toch nog een heleboel!!!!!

Theo, juni 2006