Zij heeft alles aan de rechterkant en ik links

Ik ben Nico en dit is mijn verhaal. Sinds 1999 kreeg ik een uitval aan mijn linkerbeen, met als gevolg in 2001, na veel onderzoeken en opnames de uitslag MS. Ik wist toen nog niet wat deze ziekte inhield. De neuroloog vertelde mij dat het een zenuwziekte is en dat ik mogelijk meer uitvallen kon krijgen maar het tijdstip wanneer kon hij mij niet vertellen.

Ik ben zelfstandig ondernemer in metselwerk, dus zwaar werk. In 2001 heb ik ook nog een Bypassoperatie ondergaan met vier omleidingen. Ook ben ik geopereerd aan een Carpaaltunnelcyndroom aan mijn linkerhand. Omdat ik ook prikkelingen aan mijn pink en ringvinger heb gaven ze mij 50 procent kans dat de operatie zou slagen. Dus snijden maar. Maar het pakte negatief uit. Voor mij een probleem, die constante prikkelingen en geen gevoel om iets te pakken.

In februari 2005 kreeg ik een griep en die heeft mij de nek omgedraaid. Sindsdien kan ik niet meer als zelfstandig ondernemer werken. Ik zit nu thuis en heb een scootmobiel aangevraagd bij de gemeente Papendrecht. Dit is voor mij een hele omschakeling.

Trouwens ook voor mijn vrouw, plotseling haar man om haar heen. Gelukkig kunnen wij goed met elkaar opschieten en proberen wij samen hier zo goed mogelijk doorheen te komen.

Ik ben er één van een tweeling. De andere helft is een vrouwspersoon en zij heeft al langer MS dan ik. Zij heeft alles aan de rechterkant en ik links. Sinds kort ben ik te horen gekomen dat een neef van mij ook MS heeft. Hij zit nu nog in een verwerkingsproces en kan het nog niet accepteren.

Momenteel heb ik zenuwpijn aan mijn rechterbeen en slik nu negen tabletten per dag om dit te onderdrukken. Ik hoef echt niet te vergeten om deze medicijnen in te nemen want ik word er direct aan herinnerd. De pijn komt dan weer opzetten. Net als bij de tandarts die een zenuw raakt, dan ga je door de grond heen. Geen prettig gevoel, maar je moet wel door met dit alles. Je leven wordt hier niet vrolijk van, maar ja we moeten door en wachten op het volgende.

Wil je me mailen, dat kan:

Nico