Ik heb MS én een scootmobiel. Een meer dan geweldig ding waarmee ik veel plezier beleef. Het is een Luna Pride, die ik via de gemeente en de winkel van Welzorg heb gekregen. Bijna dagelijks trek ik er op uit, als het weer tenminste een beetje meewerkt. Maar ik durfde er nooit zo ver mee weg te gaan omdat er geen kilometerteller op zat.

jd-mijnverhaal-090425-combiOch, dacht ik optimistisch, Welzorg zal me wel even uit de brand willen helpen. Nou, dat wilden ze wel maar het bedrag dat ik ervoor moest betalen stond voor mij in geen enkele verhouding. Maar die kilometerteller bleef me wel bezig houden. Zou ik dat zelf niet kunnen?

Een paar weken geleden viel er een reclame krantje van de A… op de mat. Daar stond een draadloze teller in van € 6,99. Ik hoopte maar dat je zelf de wielmaat kon ingeven – de wielen van mijn scootmobiel zijn een stuk kleiner dan de wielen van een fiets – en kocht het apparaatje.

Eenmaal weer thuis bleek dat het geval. Mijn zoon heeft me geholpen met het monteren met behulp van tyrips, je weet wel van die plastic strips. Het magneetje simpel vastzetten en borgen met een tyrip, dan kan hij er niet onverhoopt afvallen. (zie foto magneet)

Ook de sensor vastzetten met tyrip en zorgen dat er ongeveer twee mm tussen het magneetje en de sensor ontstaat. (zie foto sensor) Wij hebben de sensor iets verdikt met een opvulstukje om dit te bereiken. (zie foto sensor/opvulstukje) De teller zelf met tyrip op het mandje vastgezet op een afstand van ongeveer 60 cm van de sensor. (zie foto mandje)

En…? Het werkt geweldig. Er zitten 21 functies op de teller maar die heb ik niet allemaal nodig. Eenvoudiger kan dus ook. Zelf vind ik een dagteller het belangrijkste. Met deze teller heb ik reeds 150 km achter de rug.

Ik zag later dat andere winkels ook kilometertellers in de aanbieding hebben. Let wel op als je voor een koopje gaat. Mocht je zelf niet technisch zijn vraag dan een ander om je te helpen. Het is maar een kleinigheid.

Dat de teller niet onder mijn neus zit vind ik geen probleem. Stil komen te staan langs de weg omdat ik niet genoeg stroom heb, is dat wel. Want hoe geef je aan waar je precies staat? Ook wij gaan immers wel eens van de gebaande weg af.

Ik heb de kilometers ook nog even vergeleken met de kilometers op de teller van de fiets van mijn vrouw en ik ben dik tevreden. Het is een goed apparaat. Als ik ga scooten heb ik steeds weer plezier van mijn investering € 6,99!

Ik hoop dat je plezier hebt van mijn tip.

Niek Harwig, Steenwijk

Ik las het Verhaal van de heer Niek Harwig over de kilometerteller op zijn scootmobiel. Aangezien ik ook een scootmobiel heb wel, een ander merk als meneer Harwig, ben ik ook naar de Aldi gegaan en heb voor 6.49 een teller gekocht. Mijn zwager heeft hem er op gezet en ik ben er erg blij mee. Dank voor de goede tip. Vriendelijke groet, TS.