Ik heb een fijne auto waar de scoot Breeze 3W in kan. Hoe? Gewoon met een 80cm brede aluminium oprijplaat.

Om de zaak wat makkelijker te maken heb ik bij een constructie bedrijf een U-profiel laten plaatsen waar het derde wiel keurig in naar voren kan lopen. Aan het eind is een stop gelast waar een sjorband door het wiel de zaak vastzet. Ook de twee achterwielen worden met een sjorband vastgezet. Uiteraard wil ik niet dat mijn vrouw onder het handschoenen kastje verdwijnt, wanneer bij een noodstop de scootmobiel met geweld van zijn plaats komt.

Mocht het zo zijn dat ik met de tijd het binnen zetten niet meer zelf kan doen, dan is er een liertje te koop die eveneens makkelijk te plaatsen is.

Bij de gemeente heb ik een verzoek ingediend voor een autoaanpassing maar dat werd afgewezen omdat ik wel gebruik kon maken van de regiotaxi en eigenlijk nog niet MS genoeg ben/heb. De taxi is immers een voorliggende voorziening. Aangezien mijn vrouw soms met een elektrische fiets meegaat en wij ook graag eens in een andere omgeving rondrijden is dat natuurlijk niet de oplossing voor ons.

Nu de boosheid/teleurstelling over de afwijzing achter de rug is ben ik blij met de oplossing die er gevonden is. Mijn zoon, een techneut, stond zijn vader bij en de bovenstaande oplossing werd gevonden. De kosten staan in geen enkele verhouding met die van de professionele aanpassers.

Maakt dit u nieuwsgierig? Mail me even uw/jouw telefoonnummer, dan bel ik u gewoon even voor info, hulp en kosten van een en ander. Waarom? Omdat ik zelf graag hulp krijg en omdat ik mogelijk met deze relatief goedkope oplossing ook anderen kan helpen.

Eerder heb ik al eens een bijdrage over een kilometerteller geleverd (zie Mijn Verhaal van 25-04-2009). Tegenwoordig gebruik ik mijn Iphone om lekker alles via de gps bij te houden.

Update 2013:

Daar we al weer heel wat verder in de tijd zijn is hierbij een vervolg op mijn verhaal “De scoot gaat tegenwoordig mee”.

Daar het wat minder met mij gaat is er een elektrische lier op het U profiel gelast in mijn auto. Vanaf deze week kan ik mijn scoot makkelijker in de auto krijgen. Op de scoot is aan het frame een oog gelast waar de staal kabel aan gehaakt wordt.

De scoot in de vrijloop zetten en de rest gaat gemakkelijk en vooral veilig. Omdat ik het leuk vind om anderen van dienst te zijn wil ik graag mensen vertellen hoe ze met een kleine investering zoiets kunnen bereiken.

Mail me gerust. Het plezier wat ik hieraan beleef geeft me een prettig gevoel. De ellende van deze kl.. ziekte laat ik niet de boventoon voeren. Iets anders is de bezuiniging en dus moeten we zelf wel iets regelen. Voor weinig zaken wordt nog iets verstrekt dus..veel succes!

Niek
info@nicofjrharwig.nl