skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Partnerverhalen

Op deze plek wil MSweb speciaal de naasten van mensen met MS aan het woord laten. Wat betekent het om je leven te delen met iemand die MS heeft?

Wil jij ook je verhaal met ons delen? Mail naar redactie@msweb.nl.

Mijn vriendin heeft MS

In de achtertuin spreekt MSzien met Derk Alssema, een 35 jarige accountmanager uit het noorden van het land. Samen met zijn vriendin hebben ze twee kinderen, een zoon (4 jaar) van hem en een dochter (5 jaar) van haar. Wij vragen hem hoe het is om een vriendin met MS te hebben.

‘Je leert die weg omhoog kennen’

MS beïnvloedt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook zeker van de naaste partner en familie. In deze rubriek vertellen 'partners' hoe zij tegen het leven aankijken. Aan het woord is Mirjam Potma (49), partner van Peter Bosch (54) en moeder van twee kinderen, Mirke (22) en Pjotr (25).

Het draait om geluk binnen je gezin

Hij was platenproducer met een eigen bedrijf en zij kapster. Ze woonden in Weesp en hadden twee jonge kinderen. Tot december 2000. Toen kreeg Simone de diagnose MS en begon voor hen een totaal ander leven. Nu werkt Errol bij de KLM en Simone verblijft inmiddels in een verpleeghuis in Bussum.

‘We willen dingen nu doen en niet uitstellen’

Jan Willem de Widt is IT-ondernemer en werkzaam als zzp’er. Met zijn gezin woont hij in Tiel. Zijn vrouw Brenda is fulltime moeder. Brenda heeft vaak last van moeheid en moest haar baan in een kinderkledingzaak opgeven maar heeft een rustige vorm van MS. Normaal gesproken zie je niks aan haar.

‘We wachten niet tot nul’

Tien jaar geleden zijn Marry en Peter getrouwd. Ze bewonen een appartement op de begane grond in Scheveningen. Het gedeelte waar Peter Foks ooit zijn winkel had, staat leeg. Peter is nu met pensioen en begeleidt zijn vrouw dag en nacht met haar ziekte. Marry is volledig arbeidsongeschikt.

Headerfoto: Martin de Bouter

Dit vind je misschien ook interessant...

Back To Top