Als we op maandag 2 juni vertrekken voor een week vakantie met De Zonnebloem is het een zeer warme dag. We gaan met eigen vervoer vanuit Oost Souburg richting Lemele. Als we aan het begin van de middag aankomen bij De Boerderij, blijken de vrijwilligers van De Zonnebloem al eerder die ochtend gearriveerd te zijn. De driekoppige staf heet ons van harte welkom.

5b5mijnvakantie-080716-Zonnebloem1We kunnen meteen aanschuiven bij de lunch met koffie en daarna maken we kennis met de verpleegkundige die ons deze week bij zal staan. Natuurlijk krijgen we de tijd om te acclimatiseren en de andere gasten te ontmoeten. Om 16.00 uur komt de fotograaf voor de groepsfoto. Gelukkig kunnen we de hele middag buiten vertoeven want het is warm zonnig weer.

Na een voortreffelijk diner wordt er bingo gespeeld wat voor de eerste avond echt leuk is, omdat je dan op een ontspannen manier de andere gasten ook beter leert kennen. Rond 22.30 uur is het na een lange dag bedtijd.

De volgende dag verkennen we de mooie omgeving via een rolstoelpad en na de lunch staan twee bussen klaar om ons naar Dalfsen te brengen waar we bij restaurant “Madrid” koffie met gebak krijgen. Daar bewonderen we ook de nageschilderde “Nachtwacht”.

Weer thuis wacht ons een heerlijk en tot in de puntjes verzorgd diner en ’s avonds is er een quiz die we buiten kunnen spelen. Rond 21.00 uur moeten we snel naar binnen omdat de lucht betrekt. Als we net binnen weer met de quiz doorgaan, barst buiten een hevige regenbui los.

Woensdag kunnen we lekker uitslapen, want om 10.00 uur is er een overheerlijke brunch met diverse broodjes, mueslibrood, puddingbroodjes, vruchtentaartjes en nog veel meer lekkers. Na de brunch gaat iedereen naar buiten om wat te wandelen in het schitterende zonnige weer. Bij terugkomst zijn er oud-Hollandse spelen, zoals sjoelen, koersballen, tafelkegelen en nog veel meer en krijgen we lekkere broodjes met warme beenham.

785mijnvakantie-080716-Zonnebloem2Rond 18.00 uur kunnen we weer aan tafel zelf pannenkoekjes bakken met speciale pannenkoek-bak-stelletjes en natuurlijk ontbreken de stroop en de poedersuiker niet en zijn er schaaltjes met allerlei lekkers. Het is een gezellige boel en – gelukkig zijn de rookmelders tijdelijk uitgeschakeld… – de zaal ziet al snel blauw van de rook.

Na het eten is er volop entertainment met Hans Baaij op keyboard en entertainer Martijn van Tilburg. Het is een geweldige avond met zang en dans en ook de deelnemers doen met overgave mee aan het dansen en polonaise lopen. Rond 22.00 uur is het afgelopen en de meesten zoeken hun bed op.

Donderdagochtend na het ontbijt worden we uitgenodigd om aan een rolstoelpuzzeltocht deel te nemen. Uiteindelijk moest er een goede zin uitkomen wat niet iedereen lukte.

Na de lunch gaan we met de bus richting Drenthe. Na ongeveer 5 kwartier komen we via Hoogeveen en Beilen in Westerbork aan en worden we in museumherberg “De Ar” getrakteerd op koffie met Drentse kruidkoek. De herbergierster in Drentse klederdracht vertelt intussen op smakelijke wijze enkele verhalen die passen bij uitdrukkingen zoals “een ondergeschoven kind” en “op fluweel zitten” en nog meer van dit soort uitdrukkingen. Om 17.00 uur is het tijd om weer terug te rijden naar “onze” boerderij voor het diner. En het was weer voortreffelijk!

Vrijdagochtend is het tijd om de vrijwilligers die ons zo geweldig verzorgen eens te verwennen met thee of koffie en beschuit op bed. Langzaam komt er steeds meer leven in de brouwerij en verzamelt iedereen zich in de eetzaal voor het ontbijt. Daarna een rustige laatste dag. We kunnen buiten genieten van het schitterende weer en sommigen van ons worden verwend in het snoezelbad. Na de lunch gaan groepjes gasten met hun vrijwilligers een wandeling maken die voor velen eindigde op een zonnig terras. Eind van de middag maakte iedereen zich mooi voor een geweldig slotdiner met een vijf gangenmenu.

Tijdens het diner wordt een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet vanwege hun verdienste en alle gasten krijgen een presentje als aandenken aan deze geweldige week. Rond acht uur gaan de gordijnen dicht voor een spectaculair dessert: ijs met een groots vuurwerk. Met koffie en bonbons komt er een eind aan dit slotdiner. Het keukenpersoneel krijgt een warm applaus en we kunnen, voordat we onze kamers en bedden weer opzoeken, nog even genieten van de ondergaande zon.

Helaas komt aan alle leuke dingen een veel te snel eind…
De koffers worden gepakt en na een rustige nacht en ons laatste vakantieontbijt worden alle vrijwilligers bedankt voor hun geweldige en liefdevolle inzet. Alle lof hiervoor. Iedereen gaat voldaan en uitgerust zijn weegs.

Familie Verkaart