“Even geen patiënt meer zijn”

“Zing je sterk” is een online programma dat mensen met langdurige gezondheidsklachten ondersteunt bij hun herstel door middel van adem-, zang- en ontspanningsoefeningen – bijvoorbeeld bij klachten zoals long covid, stressklachten, astma, COPD en chronische ziekte.

Zing je sterkPlezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal.  Het programma biedt deelnemers een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten.

Het Zing je sterk-programma

Het online programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, aangevuld met een online oefenprogramma waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

In samenwerking met specialisten

“Zing je sterk” werd in 2021 ontwikkeld door vocaal ensemble Wishful Singing, in samenwerking met een longfysiotherapeut en meerdere longartsen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 mensen deelgenomen aan het programma en zijn de resultaten zeer positief.

Moment in de week om naar uit te kijken

Deelnemers geven aan dat ze na deelname aan “Zing je sterk” meer controle hebben over hun ademhaling, dat het lotgenotencontact van meerwaarde is en dat het moment in de week is om naar uit te kijken. “Ik vond het een fijn moment in de week, de oefeningen, de muziek en het zingen, het contact, ik werd er blij van!”

Start volgende cursus: week van 22 mei 2023

Voor meer informatie over “Zing je sterk” en het aanmeldformulier, zie de website: zingjesterk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *