10 tips over hoe beter met je energie om te gaan

Is je batterij snel leeg? Hier vind je een aantal tips die kunnen helpen!

Door Karen van Dalsem

Tip 1

Man met koffie zit ontspannen buitenMaak een lijstje met inspannende activiteiten en een lijstje met ontspannende activiteiten. Zo krijg je inzicht in wat voor jou persoonlijk belangrijk is om in de gaten te houden.

Tip 2

Kijk of er iemand is die de voor jou inspannende activiteiten kan overnemen.

Tip 3

Kies het juiste moment voor activiteiten: Voer geen belangrijke (telefoon)gesprekken als je net op het punt staat weg te gaan of eigenlijk geen tijd hebt. Maak liever een afspraak op een rustig moment en neem de tijd om je voor te bereiden.

Tip 4

Zorg ervoor dat je batterij niet helemaal leeg raakt op een dag. Het is dan moeilijker om weer op te laden.

Tip 5

Het afwisselen van inspannende en ontspannende activiteiten is belangrijk om je energie over de dag te verdelen en minder snel uitgeput te zijn.

Tip 6

Ritme en regelmaat is belangrijk. Probeer elke dag, ook in het weekend, op het zelfde tijdstip op te staan, en naar bed te gaan.

Tip 7

10 tipsBreng in kaart welke activiteiten je elke dag kunt plannen om een ritme te krijgen. Bijvoorbeeld: oefeningen doen, de hond uitlaten, rusten, de krant lezen. Plan andere activiteiten hier omheen.

Tip 8

Heb je moeite je aandacht ergens bij te houden? Pauzeer: je kunt niet uren achter elkaar informatie opnemen. Je concentratie verslapt. Neem af en toe een pauze of verspreid het opnemen van informatie over de dag of week.

Tip 9

Zoek een manier om te ontspannen. Voor de een is dat een hobby, een vriend(in) bellen, voor de ander helpen ademhalingsoefeningen, mindfulness, yoga of mediteren. Vind wat bij jou past.

Tip 10

Tot slot: ga bewegen! Bewegen is altijd goed. Waai eens lekker uit.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Tip 4 is moeilijk.
  Ik ervaar vaak ‘s-avonds of de andere dag dat ik mijn energie overspeeld heb.
  Niet op het moment supreme.

  1. Had dit ook! Werd altijd in de avond weer gestraft! Dankzij Ergotherapie geleerd om mijn energie te verdelen! Heeft mij heel veel geholpen!

   Waardoor ik ’s avonds en de volgende dag weer op stond met energie!!! Kan gelukkig echt goedkomen met leren energie verdelen! Moeilijk in het begin, Ergotherapie helpt met het op tijd inzien!

   Zodat je in de avond of volgende dag weer energie hebt!

  2. yoga aanbevelen is echt ontzettend fout, yoga is grealteerd aan hindoeisme, je zet de deur open voor demonen, Ga bidden tot de enige ware God, welke Jezus stuurde die alles aan het kruis gedragen heeft en overwonnen. Er worden nog steeds mensen wonderbaarlijk genezen van Ms ook! En Yoga STOP ERMEE te doen of het zgn ontspannend is, even bezig en de beeldjes moeten er ook al bij of het afgodsbeeld boedha ja…check check en met deze dingen zet je de deur open voor ziektes ook, zonde baart ziekte en ziekte baart de dood

 2. Waarom is dit nodig? Het gaat over energie en niet over jouw mening over yoga en demonen! En over mensen die wonderbaarlijk genezen van MS (nog nooit zoiets belachelijks gehoord!!) én je gaat ook zeuren over ziektes en de dood!! Grrr waarom?!!! Bedankt voor deze nutteloze en belachelijke informatie! Daar word ik boos om en dát kost mij energie!!

 3. Waarom is dit nodig? Het gaat over energie en niet over jouw mening over yoga en demonen! En over mensen die wonderbaarlijk genezen van MS (nog nooit zoiets belachelijks gehoord!!) én je gaat ook zeuren over ziektes en de dood!! Grrr waarom?!!! Bedankt voor deze nutteloze en belachelijke informatie! Daar word ik boos om en dát kost mij energie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.