Ministerie VWS introduceert Zorg van Nu

Er komen steeds meer nieuwe en digitale toepassingen voor gezondheid en zorg. Mensen die ze gebruiken, blijken er vaak tevreden over te zijn. Maar hoe weet je wat er allemaal is en hoe je dat in je eigen situatie toe kunt passen? Dat laat Zorg van Nu zien.

Zorg van NuHet ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) introduceert Zorg van Nu. Het heeft als doel om te inspireren en informeren over slimme zorg. Slimme zorgoplossingen kunnen bijdragen aan de gezondheid en kwaliteit van leven.

Als je moeite hebt met bewegen, of als je bang bent om te vallen, bijvoorbeeld door MS, zijn er ‘slimme’ oplossingen die je kunnen helpen. Denk aan online beweegprogramma’s, een loopfiets of een heupairbag. Maar denk ook aan trapaanpassingen.

Ook zijn er oplossingen voor het bijhouden van medicijngebruik, consulten en dagboeken. Zo krijg je meer inzicht en hou je de regie.

Met gebruik van een tablet  of telefoon heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van zorg op afstand. Bijvoorbeeld voor online behandeling of therapie door je fysio. En om te beeldbellen met je zorgverlener.

Meer voorbeelden van slimme zorgoplossingen staan op de website www.zorgvannu.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.