MSkidsweb, onze website speciaal voor kinderen die te maken hebben met MS

Op MSkidsweb.nl besteden we speciale aandacht aan kinderen die met MS te maken hebben. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die met de ziekte te maken hebben. Ook voor jongeren vind je hier speciale informatie. 

MSkidsweb, onze website voor kinderen die met MS te maken hebbenBij de oprichting van MSkidsweb richtten we ons op kinderen van ouders met MS. Maar in de loop van de jaren werd steeds duidelijker dat ook kinderen zelf deze ziekte kunnen krijgen. Daarom richt MSkidsweb zich nu op beide doelgroepen. www.mskidsweb.nl

Kind met MS

Ongeveer 30.000 mensen in Nederland hebben MS. Slechts een klein deel van hen is 16 jaar of jonger wanneer zij de diagnose MS krijgen. Het gebeurt dus niet vaak dat een kind hoort dat hij of zij deze ziekte heeft. Omdat het maar weinig voorkomt bij kinderen, denken artsen niet snel aan MS. Daarnaast willen zij graag 100% zeker zijn voordat ze een kind deze ernstige diagnose geven.

Kind met een ouder met MS

Hoe is het om op te groeien met een vader of -moeder met MS? Heb jij een vader of een moeder met MS? Dan ben je zeker niet de enige! Op MSkidsweb komen veel kinderen die net als jij een ouder met MS hebben. Lees op MSkidsweb onder meer interviews met deze kinderen.

Geef jij ook een interview?

Wil jij ook vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben? Stuur ons dan een mailtje om je aan te melden voor het interview. Dit doe je door je naam en ‘ik wil meedoen aan het interview’ te mailen naar prikbord@mskidsweb.nl. We vinden het leuk als er een foto van jou – of van jou samen met je ouder – bij het verhaal komt, maar dit is niet verplicht.

Bezoek onze website, speciaal voor kinderen die met MS te maken hebben: www.mskidsweb.nl