GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG VOOR MOEDERS VAN KIND MET MS

In Canada is onderzoek gedaan naar MS bij kinderen. Eén constatering was dat bij de moeders van een kind met MS, sprake was van toenemende angst- en stemmingsstoornissen.  

GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG VOOR MOEDERS VAN KIND MET MSHet onderzoek toonde bij 56 moeders met een kind met MS een toename van angst- en stemmingsstoornissen aan, zowel voor als na de diagnose. Bij 624 moeders met kinderen zonder MS was dit niet het geval. Moeders van kinderen met MS waren ook eerder geneigd gebruik te maken van hulp van de geestelijke gezondheidszorg, zowel voor als na de diagnose.

Lichamelijke aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk waren ook toegenomen in de MS groep voor en na de diagnose. Deze bevindingen werden eveneens geconstateerd bij moeders van kinderen met andere gezondheidsproblemen.

Oorzaak

Volgens de onderzoekers kwam het toegenomen gebruik van geestelijke gezondheidszorg voordat de diagnose bekend was, voort uit stress vanwege de symptomen van het kind vóór de diagnose.

Een andere mogelijkheid is dat angst- en stemmingsstoornissen bij de moeder het risico op ontwikkelen van MS bij het kind verhogen. Dit is echter nooit bewezen. Wel bleek uit onderzoek dat de kans op het ontwikkelen van astma bij een kind toeneemt wanneer de moeder aan depressies lijdt.

Bron: www.nationalmssociety.org

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.