MS komt niet alleen bij volwassen mensen voor. Ook kinderen of jongeren kunnen de ziekte krijgen. Op de hele wereld zijn er ongeveer 2,3 miljoen mensen met MS. Zo’n 2 tot 4 procent van hen kregen de eerste klachten voordat zij 18 jaar waren. Dat zijn 46.000 tot 92.000 kinderen.

MS bij kinderen; een gids voor oudersHet stellen van de diagnose MS is bij kinderen lastig, doordat MS zo zeldzaam is en er veel ziektes zijn die op MS lijken. Daardoor is het niet altijd duidelijk of iemand echt MS heeft. Het kan dus lang duren voordat de juiste diagnose gegeven kan worden.

Neurologen

Neurologen hebben gelukkig steeds beter door dat ook kinderen MS kunnen hebben. De manier waarop een diagnose gesteld kan worden, is ook verbeterd. Daardoor blijft het aantal kinderen met MS groeien.

Vragen

Als bij een kind MS is vastgesteld, kunnen ouders veel vragen hebben. Stichting MS Research heeft in 2018 de gids “MS bij kinderen, een gids voor ouders” gemaakt. De gids geeft aan waar een kind misschien zorg voor nodig heeft. Ook lees je waar je hulp kunt krijgen. Het bevat tips voor de omgang met een kind MS.

Download of bestel deze gids op de website van MS Research .

MSkidsweb

Ons ‘kleine zusje’ MSkidsweb is een website speciaal voor kinderen die met MS te maken hebben. De informatie op de website is zowel voor kinderen die zelf MS hebben als voor kinderen die te maken hebben met MS in hun omgeving. www.mskidsweb.nl 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *