Ervaringen met hulpmiddel kun je melden

Als je een hulpmiddel hebt, weet je dat er veel mis kan gaan. Bij de aanvraag, de levering, het onderhoud of een verhuizing. De Patiëntenfederatie Nederland vraagt mensen die hiermee problemen hebben gehad zich te melden.

Ervaringen met hulpmiddel kun je meldenDe Patiëntenfederatie is de overkoepelende organisatie van patiëntverenigingen. Hierbij is ook de MS Vereniging Nederland aangesloten. Voor dit onderwerp heeft de Patiëntenfederatie op internet een meldpunt geopend, in samenwerking met een zestal andere instellingen. Hier kun je jouw ervaringen met een hulpmiddel melden.

Patiëntenorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en leveranciers hebben in 2021 afspraken gemaakt die tot verbetering moeten leiden. Dit jaar gaan zij beoordelen of de afspraken in de praktijk werken. Daarvoor is de inbreng nodig van mensen die een hulpmiddel gebruiken.

Jouw negatieve maar ook positieve ervaringen met een hulpmiddel, vanaf 1 januari 2022, kun je invullen op een vragenlijst. Die is te vinden op www.patientenfederatie.nl/actueel/nieuws/vertel-ons-jouw-ervaringen-met-een-hulpmiddel

Ook als je later dit jaar een hulpmiddel krijgt of gaat verhuizen, kun je jouw ervaringen nog melden via de vragenlijst.

Bron: www.patientenfederatie.nl/actueel/nieuws/vertel-ons-jouw-ervaringen-met-een-hulpmiddel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.