Zoals vroeger

Blog Marijn | Computer gecrasht. Sh… ips. Dan maar ‘gewoon’ een blog en geen vlog. Zoals vroeger. Ja, vroeger. Daar valt veel over te vertellen. Heb ik alleen niet veel zin in, achteruitgang houdt mij sowieso op dagelijkse basis bezig en tegen. Liever kijk ik vooruit, probeer ik nieuwe dingen en blijf ik niet bij de pakken neerzitten.

Blog ' Zoals vroeger' - Duo Marijn en SemMaar waar ga ik dan over schrijven? Zo blijft er niet veel over. Ik moet schrijven over beren op de weg en drempels die mij laten struikelen. Anders is het niet echt interessant om te lezen. Mensen zijn nu eenmaal geïnteresseerd in andermans misère. Ook ik. Daarom heb ik een comedy-voorstelling geschreven die juist hierover gaat.

“Zo Marijn, dat is een soepel bruggetje”
“Inderdaad, ik kijk van mezelf op. Ik speelde al met het idee, maar dat het zo goed uitpakte…”
“Inderdaad, chapeau. Maar misschien kun je beter verder gaan met je verhaal. Om je zogeheten pointe te maken.”
“Maar natuurlijk. Deze interne conversatie voegt daar ook weinig aan toe.”

Een voorstelling dus, voor Edinburgh Fringe. Volgens mij heb ik hier vorig jaar al het een en ander over verteld. Ik ga dit jaar weer en wederom samen met Sem. Vorig jaar met een stuk over beperkingen en dit jaar weer. We hadden bedacht er een trilogie van te maken in onze Imperfections-saga. Maar wat doe je om zoiets leuk en verfrissend te houden? Hoe kun je jezelf blijven vernieuwen?

Daarin ligt de oplossing: de vernieuwing komt uit het verleden. Vrij letterlijk ook in het stuk, waarin we kijken naar verleden, heden en toekomst van beperkingen. Daar lag voor mij veel pijn en inspiratie en dus vertelt het stuk over hoe ik mij dan uiteindelijk neerleg bij mijn lot als beperkte. En dat is best heftig.

Het stuk is geschreven, we hebben gerepeteerd en vorige week speelden we het stuk voor publiek. Ook dat was best heftig: dat ik mij moedwillig neerzet als afhankelijk en beperkt. Maar wat wil: ik voel me er nu juist sterker door. Zekerder van mijn eigen positie in deze samenleving en van mijn eigen kwaliteiten. Ik wil niet doordraven, maar ik voel me weer een beetje… zoals vroeger.

Marijn

Fotografie: Maxim Wermuth

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marijn en Sem,
    Veel succes en ook plezier bij de Edinburgh Fringe!
    Gaan jullie ook nog in Nederland toeren 😉 ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *