Medicijnpakhuis

Vanaf het moment dat ik ziek ben geworden moest ik medicijnen innemen.  Ik ben de tel kwijt hoeveel dat er waren. Een hoop namen ben ik  ook alweer vergeten. Het was nogal een zoektocht om de boel in mijn lijf stabiel te krijgen. Door o.a. een ernstige Covid-infectie inmiddels ruim 2 jaar geleden ligt mijn complete medicatieprogramma wéér overhoop. 

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat plaatsen in huis geweest waar mijn medische artikelen opgeslagen lagen. Diverse planken, kasten, lades in badkamer, wc, slaapkamers en woonkamer zijn als opslagplaats gebruikt. Al naar gelang mijn eigen toestand – soms kon ik er niet meer bij – en de toestand van de steeds veranderende medicatie wisselden de opslagplaatsen steeds.

Andere medicatie betekent ook andere verpakkingen. Vaak past dat niet meer op de tot dan toe geldende opslagplaats. En dus volgde weer een interne verhuizing om de hele boel te verplaatsen. Eén medicijnkast is voor mijn apotheek simpelweg niet groot genoeg!

Ik heb opbergruimte nodig voor medicatie, incontinentiemateriaal en infuusmaterialen. Klinkt als een kleine opsomming die 3 dingen. Maar niets is minder waar! De voorraad medicatie staat in én op het medicijnkastje in een trapkast. Onder het kastje staat mijn pillendoos voor de hele week én de medicatie die pas bij gebruik uit de verpakking gehaald mag worden. In een andere kast staat de voorraad incontinentiemateriaal. In weer een andere kast staan twee grote plastic opbergdozen met de voorraad infuusmaterialen en de benodigde medicatie. En dan heb ik het nog niet eens over de verzameling aan verlopen medicatie, lege medicijnflesjes en volle naaldencontainers.

Recent is er een nieuwe opslagplaats bijgekomen: de koelkast. Weer een nieuwe oplossing bedenken voor het veilig opbergen van prikpennen met medicatie die gekoeld bewaard moeten worden. Nu heb ik nog maar een voorraad voor een paar weken, maar dat wordt binnenkort een voorraad voor 3 maanden. De suggestie uit het ziekenhuis was om ze te bewaren in de groentela om bevriezing te voorkomen. Ik vond dat niet zo’n praktische oplossing om prikpennen tussen de bonen en komkommers te bewaren. Ze blijken te passen in een vershouddoos voor kaas. Je verzint het niet!

Als ik langer van huis weg wil moet de medicatie uiteraard ook gekoeld mee. Het bleek minder eenvoudig dan ik van te voren dacht om een goed werkend en passend mobiel koelkastje te kopen dat in de auto en daarbuiten goed op temperatuur gehouden kan worden. Maar na een zoektocht en retourzending lijkt het toch gelukt. Daarnaast heb ik ook nog een handzaam koeltasje kunnen bemachtigen dat andere medicatie koel kan houden waarvoor het niet nodig is om koelkasttemperatuur aan te houden. Ik kan dus weer wat plaatsen aan het rijtje toevoegen, al zijn ze dan voor tijdelijke opslag.

Hopelijk blijft het hier bij. Anders zou het betekenen dat er weer van alles veranderd is aan mijn medicatie en daar zit ik niet op te wachten!

Caroline

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.