Ik heb nergens last van!

Dat was wat ik al een aantal weken dacht. Meerdere mensen om mij heen waren flink verkouden of hadden de griep. Maar ik heb nergens last van en daar ben ik zo blij mee! Weken ging het goed, maar ik had deze zin natuurlijk nooit hardop uit moeten spreken. 

Foto blog aprilIk had mijn neuroloog aan de telefoon. Het was tijd voor mijn jaarlijkse controle en zoals altijd vroeg hij uitgebreid hoe het gaat. Vanwege mijn medicatie vraagt hij dan ook of ik veel last heb gehad van verkoudheid, griep of infecties. Ik heb nergens last van, zei ik toen dus hardop. Ik vertelde hem dat veel mensen om mij heen wel verkouden waren, maar ik niet. Dit vonden wij allebei goed nieuws.

Maar twee weken later ging het mis. Ik was ineens m’n stem kwijt. Mijn nichtje van zes was bij ons aan het logeren. Ze houdt erg van kletsen en samen kletsen we dus heel wat af. Ik dacht dat ik misschien iets te veel gekletst had en dat ik daarom m’n stem kwijt was. Maar helaas bleef het niet hierbij.

Een paar dagen later was ik aan het hoesten, zat mijn neus dicht en ook mijn oren zaten dicht. Ik voelde me flink beroerd. Omdat ik ook benauwd was ging ik even langs de huisarts. Daar bleek gelukkig niks ernstigs aan de hand en kreeg ik codeïne voorgeschreven om beter te kunnen slapen. De rest van de week lag ik op bed. Ik baalde hier enorm van want mijn halfjaarlijkse infuus stond die week gepland en die moest ik dus verzetten. Ik sprak met het ziekenhuis af dat we het twee weken zouden verplaatsen, dan was ik wel weer beter toch?…..

Nou mooi niet! De week na mijn bezoek aan de huisarts zat ik er namelijk weer. Ik was nog steeds erg ziek en was wakker geworden met een knalrood oog. Het griepvirus had er voor gezorgd dat mijn oog ook ontstoken was en met een recept voor een oogzalf ging ik weer naar huis. Vanaf nu zou het vast beter gaan.

Toen het tijd was voor mijn infuus was ik nog steeds flink verkouden. Ik heb het ziekenhuis gebeld en daar vonden ze het beter om het infuus nog een keer twee weken uit te stellen. Ik baalde hiervan, maar het is even niet anders. Toen ik na een week nog steeds erg verkouden was (inmiddels waren er 3,5 week voorbij) ging ik weer terug naar mijn huisarts. Omdat ik graag van mijn verkoudheid af wilde zodat ik mijn infuus kon krijgen besloot hij me antibiotica te geven. Hopelijk zou het hiermee over gaan.

Een week lang nam ik elke dosis keurig op tijd in. Geen een was ik er vergeten dus dat moest wel goed gaan. Toch? Nou mijn bingokaart was blijkbaar nog niet vol. Een dag na het einde van mijn antibioticakuur zat mijn hele lichaam onder de huiduitslag en dat jeukt enorm! Inmiddels zit ik aan de zalf en de pillen tegen deze allergische reactie en hoop ik toch echt binnenkort mijn infuus te krijgen.

Janneke

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Had ik een heel verhaal opgeschreven om reactie te geven druk op knop alles weg van afgelopen half uur wat ik op had geschreven
    Wil dit ook nog eens niet weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.