Het komt goed!

Als ik mijn ogen opendoe is het pikkedonker. Ik zie helemaal niks. Dit komt niet alleen omdat het midden in de nacht is, maar ook omdat ik weer een oogzenuwontsteking heb. Best gek eigenlijk, ook al is het donker in de slaapkamer toch merk ik dat ik niets zie met mijn linkeroog. Blijkbaar kan je in het donker ook zien dat je niks ziet. Daarnaast voel ik ook de welbekende, helse stekende pijn achter datzelfde oog. Daar gaan we weer denk ik bij mezelf.

Het komt goed - Blog NMO - Emmer

Niet veel later hang ik kotsend boven een emmer met de bijbehorende geluiden. Maar precies die vieze geluiden blijken uiteindelijk de oplossing van mijn probleem. Terwijl ik aan het overgeven ben hangt mijn man namelijk aan de telefoon met de huisartsenpost. Hij legt de assistente uit dat ik behandeling nodig heb of in elk geval op z’n minst iets tegen de pijn.

De assistente kent mijn ziekte niet en kan daardoor de ernst van de situatie niet goed inschatten. Ze wil dat we wachten tot de volgende ochtend zodat ik mijn eigen arts kan bellen. Mijn man is gelukkig nogal volhardend en laat zich niet zomaar afschepen. De assistente wil mij graag zelf even spreken.

Mijn man kijkt naar me en ik schud alleen maar mijn hoofd. Ik ben inmiddels zo uitgeput dat het echt niet meer lukt om te praten. Mijn man antwoord dus: Nee sorry dat gaat niet lukken. Inmiddels laat de assistente ook niet zomaar los en zegt nogmaals dat ze toch echt heel graag mij even aan de telefoon wil. Op het moment dat ze dit zegt voel ik ondertussen mijn hele maaginhoud omhoogkomen.

Daarna hoor ik alleen nog maar: Ja, oké fijn, dank u wel. En het gesprek is beëindigd. Dit klinkt niet als een oplossing en de moed zakt me in de schoenen, wat nu? Ik kijk naar mijn man en die zegt: ‘Het komt goed, want alles komt altijd goed.’

Ik kijk hem vragend aan. Het blijkt dat de assistente mij op de achtergrond hoorde overgeven en daardoor in actie kwam. Mijn man zegt: ‘Je had niet op een beter moment kunnen gaan overgeven!’ Ik moet er een beetje om lachen. Niet veel later worden we teruggebeld door een huisarts en kunnen we bij de spoedapotheek pijnstillers halen. Ze werken snel en ik val in een diepe slaap. Inderdaad: alles komt goed!

Janneke

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.