Eindelijk een stukje rustiger geworden

Sinds 10 jaar weet ik wat zenuwpijn is door mijn ruggenmergbeschadiging. Daarvoor hoorde ik er eigenlijk alleen over van mensen die net bij de tandarts waren geweest voor een heftige ingreep. Bij mij zit de pijn in mijn romp.

Ik heb inmiddels alle zenuw pijnstillers die er bestaan uitgeprobeerd met ongeveer alle bijwerkingen uit de bijsluiters erbij, maar niks werkte voldoende, dus moest ik op zoek naar andere oplossingen.

De zenuw pijnstillers ben ik altijd blijven gebruiken omdat het toch iets van de pijn weghaalt, maar daarnaast heb ik veel alternatieve opties uitgeprobeerd. Ik ben begonnen met een Tens apparaat, maar daar ging de pijn dwars doorheen.

Dus stapte ik over op acupunctuur, osteopathie, voetreflex behandelingen, klankschalen meditaties, magnetiseur- en reiki behandelingen, medicinale cannabis thee en als laatste THC olie. Bij elke behandeling of middeltje dacht ik ‘ja dit is het’ maar na een paar behandelingen of na een tijdje druppels THC olie te hebben ingenomen, leek ik weer terug bij af te zijn met mijn zenuwpijn.

Momenteel lig ik gemiddeld 16 uur per dag op bed. De pijn verschilt per dag maar is over het algemeen vrij heftig. Vooral de heftige steken van mijn rechter schouderblad naar mijn rechterborst wennen nooit. En dan ben ik ook nog eens rechtshandig! Een tekst uittypen of mijn haar wassen is een hele uitdaging voor mij. Gelukkig kan ik deze column op mijn iPad inspreken,  maar ik moet nog wel vaak veel wijzigen waardoor ik nog met mijn rechterarm moet typen.

Ik dacht dat ik alle oplossingen al had gehad voor de zenuwpijn maar sinds kort krijg ik elke drie maanden een Spaanse peperpleister behandeling. Het is afschuwelijk en het is niemand aan te raden want mijn huid brand bijna weg tijdens zo’n behandeling, maar als ik daardoor een paar ochtenden geen pijn heb is me dat alles waard!

Ik lig door deze zenuwpijn dagelijks veel op bed en heb weinig sociale contacten. Toch probeer ik er elke dag iets van te maken en word ik al blij als ik zelf een lekkere maaltijd heb bereid of een mooie wandeling heb gemaakt. Waar ik vroeger een mindfulness cursus moest volgen om rustiger te worden of om te leren ontspannen en op de bank te blijven zitten, gaat het nu vaak vanzelf.

Doordat ik zoveel thuis ben en de tijd heb om dingen rustig te doen ben ik wel een stuk bewuster geworden en daardoor ook mindfuller gaan leven. Vooral mijn poes Pip vindt het heerlijk dat ik zoveel op bed lig en ze er lekker bij kan komen liggen. Samen mediteren we wat heel af!

Mijn zoektocht naar dé oplossing tegen mijn zenuwpijn gaat nog even door, in de tussentijd mediteer ik nog even verder vanuit mijn bed.

Davine

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Hier even een zonnige groet van een mede MS’er om je te laten weten dat ik je blog heb gelezen en omdat thuis en op bed liggen niet leuk is. Bewonder hoe jij daar een positieve draai aan geeft.
    Ik hoop dat de scherpe randen van de zenuwpijn er af gaan. Al eens combi van cbg en cbd olie zonder thc geprobeerd?

  2. Hi Ylse,

    Dank je wel. Ik heb volgens mij eerst zonder en later met thc gebruikt. Alles lijkt in het begin goed te werken maar na een tijdje merkte ik er helaas niks meer van….

  3. Oh zo herkenbaar, helaas. Die pijn is met geen pen te beschrijven, zo heftig pffff. Ik heb het vooral in mijn voeten en linkerbeen, maar langzaam kruipt het omhoog en zit het ondertussen tot mijn romp. Ook van alles geprobeerd, niet zoveel als jij, maar niets helpt echt hè. Oxycodon haalt voor mij het scherpe randje er van af maar daar is ook alles mee gezegd. Ook ik zie mijn bed en bank teveel naar mijn zin pffff in kwadraat. Mijn wereldje is ook klein, erg klein geworden in de loop der jaren, maar toch probeer ik te genieten, genieten van dat wat nog wel gaat, van de zon die schijnt, een vogel die zingt, etc. Maar er zijn ook donkere dagen bij, dagen waar bijna niet doorheen te komen is. Dus ja, heel herkenbaar jouw verhaal. Ik wil je alle kracht toewensen!! En vooral; blijf genieten, juist wij hebben dit zo hard nodig om de dagen en pijn door te komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.